Gündem Krep nasıl yapılır?

Krep nasıl yapılır?

16.04.2018 - 15:01 | Son Güncellenme:

Krep Fransız mutfağından çıkmış ve neredeyse tüm dünyada benimsenmiştir. Ülkemizde bu lezzete yakın ‘akıtma’gibi tarifler olduğu için bizde de kolayca benimsendiğini söyleyebiliriz. Fransız krep tarifleri tuzlu, şekerli ya da sade olabilir. Gelelim krep yapmanın püf noktalarına...

Krep nasıl yapılır

Krep Yaparken Gerekli Olan Malzemeler

Haberin Devamı

• 1 su bardağı süt
• 2 Adet Yumurta
• 1 Buçuk Bardak Un
• 1 Paket Kabartma Tozu
• İsteğe Bağlı Tuz Ya Da Şeker
• 1 çay bardağı sıvı yağ

Krepin Yapılışı

Sütün içine önce yumurtalar kırılır. Yumurta ve süt çırpıcı yardımıyla iyice özleşene kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş çırpılarak karışıma ilave delir. Yağ da ilave edildikten sonra çırpmaya devam edilir. Tatlı bir krep yapmak istiyorsanız 1 tatlı kaşığı şeker eğer tuzlu bir krep yapmak istiyorsanız yine bir tatlı kaşığı tuz ilave etmeniz gerekmektedir. Dilerseniz tuz ya da şeker ilave etmeden sade bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede kahvaltıda hem reçel ile hem de peynir ile tat değişikliği olmadan rahatça yiyebilirsiniz. Hazırlanan karışım kepçe ile ince tabanlı hafifçe yağlanan tavaya ince bir tabaka şeklinde dökülür. Tavanın tüm tabanına karışımın yayılması sağlanır. Üstü delikli kabarcık olduktan sonra diğer tarafını çevirerek her iki tarafın da eşit pişmesini sağlamış olursunuz. Karışım bitene kadar bu işlem tekrarlanmalıdır.

Haberin Devamı

Krep yapmanın püf noktaları

Krep yaparken ölçü kullanmak çok önemlidir. Krepin kıvamı çok sıvı olursa toplanması ve pişirilmesi zor olur. Tam aksi şekilde çok katı bir karışım olursa ince bir krep yerine kalın ekmek tarzı bir yiyecek elde etmiş olursunuz. Karışımı tavaya döktüğünüz kepçe ile yukarıdan boşaltırken akıcı bir kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz.

Kıvamdan sonra bir diğer dikkat edilmesi gereken püf noktası tavanın yağlanmasıdır. Tavanın mutlaka her kepçede yağlanması gerekmektedir. Eğer tavayı yağlamadan karışımı dökerseniz hamurunuz tavaya yapışacaktır, pişirmeniz ve çevirmeniz imkansız olacaktır. Ama yağ miktarı da önemlidir çok fazla yağ koyarsanız krep çok yağlı olur ve tadı bozulur. Az miktarda yağı tavaya döktüğünüzde temiz bir peçete yardımı ile tüm tavayı yağlayabilirsiniz. Böylece tavanın tüm yüzeyi eşit şekilde yağlanmış olur. Bu detaylara dikkat ederek lezzetli bir krep elde edebilirsiniz.