Gündem Küçük motorla dünya turu

Küçük motorla dünya turu

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Evlenecekleri parayla dünya turuna çıkan âşıklar, az para ve küçük kapasiteli iki motosiklet ile beş kıtada 41 ülkeyi gezdi.

Küçük motorla dünya turu

Küçük motorla dünya turu
Evlenecekleri parayla dünya turuna çıkan Tuğçe Akbayar ile Fatih Altunkaynak, iki yıl içinde 90 bin kilometre yol yaptı. Dünya turuna az para ve küçük kapasiteli iki motosiklet ile çıkarak ezberleri bozan Akbayar ve Altunkaynak, çölleri ve dağları aşarken pek çok insanın hayalini gerçekleştiriyor. Alaska’ya bile motosikletle giden ikili şimdiye kadar beş kıtada 41 ülkeyi gördü.

Haberin Devamı

Gemiyle yolladılar

Pilates eğitmeni Tuğçe Akbayar (25) ile sistem mühendisi Fatih Altunkaynak’ın (36) motosikletle yaptıkları dünya turu, iki teker tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Türkiye’nin pek çok doğal güzelliğini ve tarihi zenginliğini birlikte gezen Akbayar ve Altunkaynak, evlenmek için para biriktirirken farklı ülkeleri gezmek istedi. Bunun üerine hayallerini ertelemek yerine düğün yapacakları parayla seyahate çıkmaya karar verdiler. Dünya turuna karar veren çift, para edecek eşyalarını da satarak evlenmek için biriktirdikleri paraya eklediler. Başka ülkelerde yakalanabilecekleri hastalıklara karşı aşılarını da olan ikili, binlerce kilometre yol yapmak için küçük kapasiteli motosiklet seçerek ezberleri de bozdu. Ağustos 2016’da İstanbul’dan yola çıkan ikili önce Balkan ülkelerini ardından Akdeniz sahillerini dolaştı. Gittikleri her yerde doğanın içinde çadır kuran ikili, Avrupa’da 16 ülke dolaştıktan sonra motosikletlerini gemiyle Güney Amerika’ya gönderdi.

Haberin Devamı

Küçük motorla dünya turu

Peru’dan Alaska’ya

On ay Uruguay, Paraguay, Arjantin ve Peru gibi ülkelerde Maya ve İnka gibi antik uygarlıkların izlerinde motosiklet süren ikili sonra kuzeye doğru yola çıktı. Kuzey Amerika kıtasında Meksika’nın ardından ABD’ye geçtiler. ABD’nin eyaletlerinde modern ve gelişmiş toplumlardan, Kızılderili kabilelerine kadar onlarca farklı kültürü gözlemlediler. Ardından motosikletlerini Alaska’ya sürdüler. Kuzey Amerika’da son yerleşim yeri Anchorage’ye varan ikili kuzey ışıkları altında çadır kurdu.

‘Hayallerimize motosiklet sürüyoruz’

Fatih Altunkaynak, “Bizim gibi düşük motorla gezen Arjantinli Gustav’ı okuyunca ‘Biz de yapabiliriz’ dedik ve her ülkede eşsiz hatıralar biriktirdik. Her toplumun kötü olduğu anlar vardır. Ama bizim gibi normal hayatını bırakıp dünya seyahatine çıkan insanlarla tanıştıklarında hepsi bize çok iyi davranıyor. Karavanlarında yemek yapan, çamaşırlarımızı evlerine götürüp yıkayanlar oldu. batıda herkes dünya barışının gezerek ve farklı kültürleri tanıyarak geleceğine inanıyor. Gezginlere her yerde kucak açılması bizi mutlu ediyor. Hayallerimizin peşinden gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Küçük motorla dünya turu

Tuğçe Akbayar ise, “Genel kanı doğruymuş, çok iyi anlaştığınız kişiyle seyahat etmek gerçekten zormuş. Kolombiya’da kavga ettik ve kendi kendime ‘Bu iş bitti, geri döneceğim’ dedim. Hızla önünden giderek otelin önünde ağlamaya başladım. Yaşlı bir kadın ağladığımı görünce bana yardım etmek istedi. Fatih’in de alttan almasıyla, evsiz ve yolda olmanın verdiği güzel duygularla barıştık. Saygıyı yitirmeden yolda motosiklet sürmenin güzellikleriyle geziyoruz” dedi. Fatih ve Tuğçe 90 bin kilometreyi bulan seyahatlerinde yaşadıklarını “ride2world” hesaplarından paylaşıyor.

Şu an Asya’dalar

Motosikletlerini ABD-New Jersey’den yine gemiyle Singapur’a gönderen Tuğçe Akbayar ile Fatih Altunkaynak, halen Asya’nın gizemlerini keşfediyor. Tayland’daki Chang adasında dolaşan ikili birkaç gün sonra Myanmar’a gidecek. Myanmar’ın ardından Hindistan, Nepal, Pakistan, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Türkiye’ye gelecekler.

Haberin Devamı

Küçük motorla dünya turu

Yazarlar