Geri Dön

Ekler pasta tarifi

Ekler pastanın o dolgun kremasını ve müthiş çikolata sosunu düşününce mutlu olmamak elde değildir. Pratik bir atıştırmalık olması da sunumunu kolaylaştırır. Fakat hazırlaması biraz zahmetli olabilir.

Ekler pasta tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

(30 adet ekler için)
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1/4 çay kaşığı tuz

Krema dolgusu için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için:
180 gram bitter çikolata
1 su bardağı krema

Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

1. Ekler pastaların hamurunu hazırlamak için suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alın.

2. Tereyağı eridiğinde sulu karışım kaynamaya yakın bir duruma geldiği zaman elenmiş unu yavaşça ekleyin. Ara ara karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar hamuru hazırlayın.

3. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun. Kullanacağınız yumurtaları, tek tek ekleyerek mikser ile yüksek devirde iyice karıştırın.

4. Yumurtalar sayesinde daha az yoğunluktaki krema görünümlü ve sarı bir renk alan hamuru sıkma torbasına alın.

5. Hazırladığınız ekler pasta hamurunu karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar, hamurların üzeri hafif bir renk alıncaya dek pişirin.

6. Krema dolgusunu hazırlamak için sütü, yumurta sarısını, unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve tereyağını ayrı bir tencereye alın.

7. Bir çırpıcı yardımıyla devamlı olarak karıştırdığınız krema karışımını kıvam alana dek pişirin. Soğuması için bir kenarda beklemeye alın.

8. Çikolata sosu için bitter çikolatayı küçük parçalar elde edecek şekilde kırın ve bir sos tenceresine alın. Sıvı durumda olan kremayı da tencereye ekleyin.

9. Derin bir tencerede kaynayan suyun buharı üzerinde (benmari usulü) ara ara karıştırarak çikolata parçalarını eritin.

10. Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın. Ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile yeterli bir şekilde doldurun.

11. Ekler pastalarının üst kısımlarını çikolata sosuna batırarak servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız tüm ekler pastalarına aynı işlemi uyguladıktan sonra çikolatanın kıvam alması için oda sıcaklığında biraz bekletin.

12. Dilerseniz toz Antep fıstığı, rendelenmiş Hindistan cevizi ya da çikolata ile servis edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken noktalar

Ekler pastaların adet sayısı hamura vereceğiniz şekillere ve büyüklüğe bağlıdır. Yani adetleri arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ayrıca kıvam alan hamura son halini vermek için yumurta sarılarını hamur soğuduktan sonra tek tek eklemeyi unutmayın. Ekler pastaların fırın tepsisine yapışmaması için tepsinin tabanını yağlı bir kâğıt ile kaplayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber