Geri Dön

Kudret narı nasıl yenir?

Kudret narı keskin tadından ve acılığından dolayı çiğ olarak tüketilemeyen sebzeler arasındadır. Kudret narının sağlık açısından olan faydaları oldukça fazladır. Özellikle bu sebepten dolayı kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını bilmek gerekir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanmak isteyenlere işte kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı…

Kudret narı nasıl yenir?

Hindistan'da karela olarak bilinen, kudret narı dünyanın dört bir yanındaki tropikal ve alt tropikal bölgelerde bulunur. Kudret narı çeşitli kabak ve su kabakları içeren kabak ailesine veya kabak ailesine aittir. Kudret narının sindirim sistemi hastalıkları ve dolaşım sistemi hastalıklarına birçok yararı olduğu bilinmektedir. Sağlığımıza bu kadar faydalı olan kudret narının nasıl yendiğini de bilmek gerekmektedir. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı oldukça basittir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için sağlıklı pişirme tekniklerini denemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Kudret narını kızartma veya marmelat olarak tüketmek sağlık açsından herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını arayanlara işte Kudret narı nasıl yenir?

Kudret narının içeriğinde acımsı bir sıvı barındırır. Bu acıyı azaltmak adına kudret narını pişirirken bazı sebzelerle birleşim oluşturmanız, yemeğin acısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Soğan, patates ve domates gibi sebzelerle kudret narını pişirebilirsiniz. Kudret narını pişirmeye başlamadan önce aşağıda vermiş olduğumuz kudret narı nasıl yenir sorusuna cevap niteliğinde olan kudret narı pişirme tekniklerine göz atabilirsiniz.

Kudret narının acısı nasıl azaltılır?

- Kudret narını düzgün bir şekilde kazın
-Tüm tohumları çıkarın, özellikle de büyük olanları
- Düzgün bir şekilde yıkayın, tuzla beraber marine edin ve en az yarım saat boyunca bir kenara bırakın
- Kudret narının suyunu sıkın.
- Aşırı tuzun temizlenmesini sağlayarak düzgün bir şekilde yıkayın
- Kesilmiş parçaları su ve limon karışımında kaynatın.
- Kudret narını demirhindi suyunda en az yarım saat bekletmekte pişirirken oldukça yardımcı olacaktır.
Kudret narının içerisindeki aşırı acı tat azaldığında bu sebzeyle pişirmek kolaylaşır. Aromatik baharatlar ve diğer sebzelerle birlikte pişirildiğinde bu yemeğe hayran kalabilirsiniz. Sadece lezzeti değil kudret narını tüketmek sağlık açısından da müthiş faydalar sağlayacaktır. Lezzetinin yanı sıra muhteşem faydaları yanınıza kar kalacaktır.

Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını birkaç tarifle de sizlere açıklayalım. İşte kudret narı nasıl yenir sorusuna cevap olarak araştırdığımız enfes tarifler…
Kudret narını ilk olarak dilimlere ayırın.

1 tas suyun içerisine 3 çorba kaşığı tuz atın. Tuzlu suyun içerisinde dilimlemiş olduğunuz kudret narı dilimlerini 15 dk boyunca bekletin. Daha sonra tuzlu sudan çıkartıp iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kudret narı dilimlerini elinizle sıkın.

Teflon yağsız bir tavada kudret narı dilimlerini yüksek ateşte kızartın, açık kahverengiye gelinceye kadar devam edin.

Daha sonra bol yağın içerisinde kudret narı dilimlerini kızartın. Kevgirle tavadan alın. Aynı yağın içerisine kimyon, zerdeçal, kişniş, biber tozu ekleyip kudret narı dilimlerini bu baharatlarla soteleyin.

Sıcak halde servis edebilirsiniz.

Kudret narı macunu tarifi

Kudret narlarını güzelce yıkayın.
2 gün kurumaya bırakın.
Sonra ellerinizde parçalayıp kavanoza alın
2 gün daha dolapta bekletin
Her gün ağzını açıp kavanozun gazını alın.
Sonrasında da kevgirden geçirip zeytinyağı ekleyin.

Hazır gıdaları sürekli olarak tükettiğimiz şu günlerde bu karışımdan günde en fazla bir kere bile tüketmek reflü şikayetleri, kabızlık ve birçok rahatsızlığa şifa olacaktır.

Kudret narının faydalarını bilmeyenler aşağıda vermiş olduğumuz maddelere göz atabilirler.
Mide ve bağırsak enfeksiyonu, bağırsak solucanları, ülseratif kolit, kabızlık ve benzeri gibi mide ve bağırsak ile ilgili hastalıklar için iyidir.

Ayrıca cilt için iyi olduğu bilinmektedir ve sedef hastalığı gibi cilt bozukluklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Kudret narı suyunun sabahları aç karnına tüketilmesi , diyabet , yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri seviyesi ve kolesterol tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Birçok Asya ülkesinde, romatizma, öksürük ve grip gibi rahatsızlıkların tedavisinde geleneksel bitkisel ilaçların bir parçası olarak da kullanılır. Kudret narı hipoglisemik özelliklere sahiptir, bu da kan şekeri seviyelerini hızla düşürdüğü anlamına gelir.

Hali hazırda ilaç kullanan diyabetikler, dozunda tüketebilir. Hamile kadınlar da kasılmaları ve kanamayı tetikleyerek komplikasyonlara neden olabileceğinden tüketimine dikkat etmelidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber