Siyaset Kudüs’te yanlış hesap yapanlar pişman olacak

Kudüs’te yanlış hesap yapanlar pişman olacak

18.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Yıldırım, “Tek taraflı keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır” dedi

Kudüs’te yanlış hesap yapanlar pişman olacak

Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması kararına ilişkin, “Tek taraflı keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı, İstanbul’da olağanüstü toplandı ve tarihi kararlar aldı. Bu zirvede, İslam dünyası, Kudüs’e Filistin’e sahip çıktı. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır” dedi
Yıldırım dün partisinin Çankırı ve Kırıkkale il kongrelerine katıldı. Başbakan’ın mesajlarından satırbaşları şöyle:
KİMSENİN HADDİNE DEĞİL: ABD Başkanı, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan etti. Bu keyfi bir karar. Bu haksız, bu hukuksuz kararı asla tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya ilan etti. Tek taraflı keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı, İstanbul’da olağanüstü toplandı ve tarihi kararlar aldı. Bu zirvede, İslam dünyası, Kudüs’e Filistin’e sahip çıktı. Filistinliler sahipsiz değildir. Bütün devletler, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdı. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır.
TUKAKLARI BAŞLARINA GEÇİRDİK: Ak Parti olarak, Türkiye’nin umudunu, itibarını, ekmeğini, aşını büyütmek için yola çıkmış bir kutlu hareketin temsilcileriyiz. Son 15 yılda ülkenin birliğine, dirliğine, istikrarına yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Kardeşliğe, adalet, demokrasi ve özgürlüklere kast eden nice hain girişimler oldu. Millet iradesinin temsilcileri olarak bu ihanet şebekeleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Millet iradesine sahip çıktık. İhanet odaklarıyla cesaretle, kararlılıkla mücadele ettik. Türkiye’ye tuzak kuranların kurdukları tuzakları başlarına geçirdik. Allah’a inandık, millete güvendik, milletin emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik. Tehditlere, 17-25 Aralık operasyonuna ve hatta 15 Temmuz alçak darbe girişimine dahi geçit vermedik.
KARANLIK PLANLARI ELLERİNDE PATLADI: Ülkemiz yeni hükümet sistemiyle, 2017’de yapılan referandumla tanışmış oldu. ‘AK Parti’ye muhalefet ederim’ diye yalana, dolana, iftiraya sarılanlara bu ülke geçit vermedi. ‘Anayasa değişikliği olursa kaos olur, geri düşeriz, ekonomik kriz yaşarız’ diyenler, o karanlık senaryolarıyla baş başa kaldılar. ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirse, Türkiye yalnızlaşır, dünyadan tecrit olur’ diyenler yanıldıklarını gördüler.”

2017’de ihracat rekoru kıracağız
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Ak Parti hükümetleri olarak 15 yılda milli gelirimizi 236 milyar dolardan 863 milyar dolara çıkardık. İhracatta rekordan rekora koştuk. 2017 sonunda, inşallah 157 milyar dolar ihracatla son 15 yılın en yüksek rakamına ulaşacağız. Yeni bir rekoru ülkemize kazandıracağız... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye üç kat büyüdü. Geçen hafta büyüme rakamları açıklandı. Daha önce Türkiye’den daha fazla büyüyen Çin ve Hindistan’ı 2017’nin üçüncü çeyreğinde açık ara arkada bırakarak yüzde 11.1 büyümeyi sağladık. Türkiye’ye yakışan da budur.
İSTİKRAR SÜRECEK: Türkiye’nin güven ve istikrarı, milletin refahı ve huzuru için canı gönülden, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye, güven içinde, istikrarla kalkınmasını sürdürecek. Biz, Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. 80 milyon insanımızın, 81 ilimizdeki her vatandaşımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıdığımızın farkındayız. Hiçbir insanımıza, hiçbir şehrimize, hiçbir bölgemize ayrımcılık yapmadık.”

‘İlerleyişimizi sindiremediler’

Başbakan Yıldırım, Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti. Yıldırım, “Buraya geldiğimizde, bu salondaki kardeşlerimizden daha fazlası buraya sığmadı. Dışarıda saatlerce beklediniz. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanımıza buradan söylüyorum, Kırıkkale’ye çok daha büyük, güzel bir salon yapalım” dedi. AK Parti’nin 15 yıldır bir yandan Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuğunu anlatan Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda Türkiye’yi yeni baştan ihya ettik, inşa ettik. Bu ilerlemeyi içine sindiremeyenler oldu. Türkiye’nin istikbalini karartmak için terör örgütlerini taşeron olarak kullandılar. Bu taşeronların en alçağı ise 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiydi ama bu millet bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi” dedi.

Başbakan Yıldırım, Hzi Mevlana’nın 744. vuslat yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda “Hazreti Mevlana, eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürmektedir. Milletimiz kardeşlik duygularını ve manevi değerlerini koruduğu müddetçe, bütün fitne ve nifak girişimlerini muhakkak ki bertaraf edecektir” dedi.