Gündem İstanbul'da uyuşturucu baskını! Külçe külçe altınlar ele geçirildi...

İstanbul'da uyuşturucu baskını! Külçe külçe altınlar ele geçirildi...

14.12.2017 - 12:20 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik olarak düzenlenen operasyonda 49 kilo 100 gram uyuşturucu kokain ile 17 kilo 257 gram külçe altın ele geçirildi.

İstanbulda uyuşturucu baskını Külçe külçe altınlar ele geçirildi...

Altınların uyuşturucu satışında ödeme olarak kullanıldığı tespit edilirken, polisin uyuşturucuya karşı altın ödemesinin yapılacağı sırada harekete geçip uyuşturucuyla birlikte altınları ele geçirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele ekipler, geçtiğimiz aylarda yaptığı operasyonların takibinde çökerttiği bir uyuşturucu şebekesiyle irtibatlı 2 zehir kaçakçısını belirleyip takibe aldı. Yapılan takip ve izlemede 2 kaçakçının Hollanda'dan yurda kaçak yollarla kokain soktuğu tespit edildi. Zehir kaçakçılarına yönelik kimlik ve adres çalışmasının ardından operasyon kararı alan narkotik ekipleri Bakırköy'de kaçakçılara ait ev ve iş yerlerine baskınlar düzenledi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen baskınlarda takip altındaki 2 zehir kaçakçısı yakalanıp gözaltına alınırken ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 49 kilo 100 gram uyuşturucu kokain maddesi ele geçirdi. Kaçakçıların araçlarında da arama yapan ekipler gözaltına alınan kaçakçılardan birinin aracında 17 kilo 257 gram ağırlığında 13 adet külçe altın ele geçirdi.

Haberin Devamı

Emniyete götürülerek sorguya alınan C.A. ve Y.M.C isimli zehir kaçakçılarının uluslararası çalışan bir zehir şebekesinin Türkiye ayağında yer alan isimler olduğu tespit edilirken, satın aldıkları 45 milyon lira tutarındaki uyuşturucunun bir kısmına karşılık 17 kilo külçe altını Hollanda merkezli şebekenin üyelerine gönderecekken baskına uğradıkları öğrenildi.