Kültür Sanat 10 yıldır bir an unutulmuyor

10 yıldır bir an unutulmuyor

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aykırı vokali, vintage giyim tarzı, renkli dövmeleri ve sansasyonel hayatıyla milyonlarca hayran kitlesine sahip olan Amy Winehouse, aramızdan ayrılışının onuncu yılında unutulmadı.

10 yıldır bir an unutulmuyor

“Back to Black”, “Rehab”, “You Know I’m No Good” gibi kült şarkılarıyla hafızamıza kazınan ve kısa sürede bir ikona dönen Winehouse, kendi kuşağının en yetenekli müzisyenlerden biriydi.

Haberin Devamı

23 Temmuz 2011’de Londra’nın kuzeyindeki Camden’deki evinde 27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse’un vefatının onuncu yıldönümü müzikal başarılarını ve zorlu son yıllarını hatırlatan bir dizi kitap ve belgeselle karşılandı. 13 yaşından beri yakın arkadaşı olan şarkıcı-söz yazarı Tyler James, birlikte geçirdikleri zamanları anlatan “My Amy: The Life We Shared”i yayımladı. Ayrıca BBC televizyonu “Amy’yi Geri Kazanmak” adlı bir defaya mahsus bir belgesel yayınladı. Bu belgeselde annesi Janis Winehouse ile röportajların yanı sıra Winehouse aile koleksiyonundan daha önce görülmemiş görüntülere ve BBC arşiv içeriğine yer verildi.

Üç şarkıda Amy

Melodisi ve aranjmanı ve Winehouse’un meydan okuyan vokaliyle devleşen “Rehab”, bağımlılık sorunları olan birinin üç buçuk dakika boyunca sorunu olmadığı konusunda ısrar ettiği bir şarkı. Karşılıklı aldatmayla sarsılan ahlaksız bir ilişkinin kirli, suçluluk duygusuyla dolu bir tasviri olan “You Know I’m No Good” ise çarpıcı ayrıntılar ve ani duygusal düşüşlerle dolu. Winehouse’un en sevilen romantik şarkılarından “Back to Black” ise Winehouse ve Ronson arasındaki sinerjinin en güzel örneği.