Kültür Sanat 51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritası

51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritası

04.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun lezzet haritası okurla buluştu! Göçmen Artisan Bakery’nin desteğiyle Selin Atasoy ve Sahrap Soysal tarafından hazırlanan “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” kitabının tanıtımı büyük ilgiyle karşılandı.

51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritası

Dada Salon Kabarett’te Selin Atasoy, Sahrap Soysal ve Okan Bayülgen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen değerli reçeteler ve aile hikâyeleri buluştu. Proje, Anadolu’nun en lezzetli hikâyelerinin yanı sıra Süryani, Ermeni, Musevi, Rus, Çerkes, Girit, Boşnak, Rum, Kürt, Arnavut, Bulgar ve diğer mutfak lezzetlerinin göçler sonrası Türkiye’de nasıl yaşatıldığı ve aktarıldığını keşfetmek için bir kapı aralıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca farklı gibi gözüken kültürlerin aslında ne kadar benzer olduğuna da değinerek birbirinden beslenen kültürlerin zenginleşmesini de gözler önüne seriyor. Kitap, İstanbul’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Gaziantep’e, Adana’dan İzmir’e, Van’dan Sinop’a, Adıyaman’dan Gümüşhane’ye uzanan, Türkiye’nin dört bir yanından 51 ailenin hikâyeleri ve reçetelerini içeriyor. Kitabın tanıtım toplantısına ise gastronomi dünyasının önde gelen isimleri ile projeye katkıda bulunan aileler katıldı. Söz alan konuşmacılar, projenin kültürel çeşitliliğe olan katkısını ve Türkiye’nin zengin mutfak mirasının önemini vurguladı.