Kültür Sanat “Anadolu Leoparı” Ankara’yı fethetti

“Anadolu Leoparı” Ankara’yı fethetti

15.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

“Anadolu Leoparı” Ankara’yı fethetti

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü Emre Kayiş’in “Anadolu Leoparı” filmine verilirken; En İyi Yönetmen ödülü “Çatlak” filmiyle Fikret Reyhan’a, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film ödülü ise Çağıl Bocut’un yazıp yönettiği “Sardunya” filmine verildi. Yarışmada Aslı Akdağ imzalı “Bekleyiş” En İyi Belgesel, Can Merdan Doğan’ın yönettiği “Stiletto” da En İyi Kısa Film seçildi.

Haberin Devamı

Daha önce Antalya ve Boğaziçi Film Festivalleri’nde yarışan ve ödüllerde ön plana çıkmayan “Anadolu Leoparı”, Ankara Film Festivali’nin galibi oldu. 10 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Film Yarışması’nın jürisi, “Tarifi güç bir olguyu, zamanın dışına itilmişliği, yalnızlaşmayı, yıkıcı dönüşümün benliği anlamsızlaştırmasını incelikle anlatabilme ve doğanın yitimini kurduğu güçlü metaforla nazikçe birleştirebilme becerisinden dolayı” “Anadolu Leoparı”nı En İyi Film seçtiğini açıkladı. Başrol oyuncusu Uğur Polat’ın dediği gibi “Ankara’ya vefa filmi” niteliği taşıyan yapım; En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (İpek Türktan) , En İyi Erkek Oyuncu (Uğur Polat) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Nick Cooke) ödüllerinin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Sercan Sezgin, Ferit Karahan ve Hayedeh Safiyari “Okul Tıraşı” ile En İyi Kurgu ödülünün sahibi olurken, “Okul Tıraşı”ndaki performansıyla Ekin Koç, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne ise “Lacivert Gece” filmindeki rolüyle Güliz Gençoğlu layık görüldü.