Kültür Sanat Ayvalık’ta geri sayım başladı

Ayvalık’ta geri sayım başladı

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl 14 - 19 Eylül tarihleri arasında Ayvalık’ta sinema dolu günler yaşatmak için hazırlıklarına başladı.

Ayvalık’ta geri sayım başladı

Azize Tan direktörlüğünde, Fatih Özgüven’in program danışmanlığında düzenlenecek festival bir kez daha yılın merakla beklenen uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmlerini izleyiciyle buluşturacak, düzenlenen panel ve söyleşilerle sinemanın başrolde olduğu bir festival deneyimi yaşatacak. Seyir Derneği, seyircilerine 2 Temmuz’a kadar düzenlenen Açık Hava Film Geceleri ile merhaba diyor. Ayvalık Belediyesi Yeni Binası’nın (eski Vergi Dairesi) denize nazır bahçesinde yapılacak gösterimlerde 10 film sinemaseverlerle buluşacak. “Avatar: The Way of Water/Avatar: Suyun Yolu” ile başlayan gösterimler “The Banshees of Inisherin”, “Triangle of Sadness/ Hüzün Üçgeni”, “Kurak Günler”, “Daliland/Dali Diyarı”, “Rocco e i suoi fratelli /Düşman Kardeşler”, “Mon Crime/Suç Bende”, “The Eternal Daughter/Sonsuz Sır” ve “Official Competition/Resmi Yarışma” ile devam edip “Saint Omer” ile sona erecek. Her gece saat 21.15’te başlayan filmler için biletler biletix.com üzerinden satışa çıktı. Bilet fiyatının 100 TL olduğu Açık Hava Film Geceleri’nde, her gün film öncesi Ayvalık Belediyesi Yeni Binası girişindeki gişeden de bilet alınabiliyor.

Haberin Devamı

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin geçen yıl başlattığı, Zonguldak’tan Antalya’ya, Ankara’dan Muğla’ya toplam 10 şehirden 30 öğrenciyi ağırladığı Genç Sinema programı bu sene de devam edecek ve 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden gelen öğrencilerin başvurularına öncelik verilecek.

Başta sinema bölümünde okuyan ya da üniversitelerin sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere, sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrenciler başvurularını 30 Haziran 2023 tarihine kadar www.ayvalikff.org adresindeki başvuru formu üzerinden yapabilir. Başvuran adaylar arasından seçilecek 30 öğrenci festival boyunca hem sektör profesyonellerinden eğitim alacak hem de festival ekibiyle çalışarak deneyim kazanacak.