Kültür Sanat Babylon’da fırtına gibi konserler!

Babylon’da fırtına gibi konserler!

30.04.2012 - 12:48 | Son Güncellenme:

Babylon’da fırtına gibi bir program bu hafta ve gelecek hafta müzikseverleri bekliyor

Babylon’da fırtına gibi konserler

. 1-2 Mayıs’ta Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Lana del Rey’e çektiği videoklip ve Iron EP’siyle yükselişe geçen Fransız müzisyen Woodkid sahne alacak. 3 Mayıs Perşembe gecesi Rus asıllı Kanadalı müzisyen Chinawoman farklı ses tonuyla Babylon’da çok özel bir gece yaşatacak. Cuma gecesi 4 Mayıs’ta Burn Dubstep serisi kapsamında Warp Records’un son yıldızı Rustie performans gösterecek. 5 Mayıs Cumartesi gecesi ise San Francisco usulü house’un en önemli DJ’lerinden Mark Farina Babylon’da, Babylon Lounge tarafında ise chillwave ve dream pop’un başarılı isimlerinden Blackbird Blackbird sahne alacak.


Gelecek hafta ise yine program dolu dolu, 9 Mayıs Çarşamba Of Montreal, 10 Mayıs Perşembe The Big Pink, 11 Mayıs Cuma Club Bangkok, Sezyum ve The Ringo Jets, 12 Mayıs Cumartesi ise Death In Vegas Babylon’da! Gerçekten festivalleri aratmayan bir hafta bu da.

Haberin Devamı

Woodkid // 1-2 Mayıs 21:30 // 30TL – 20TL

Paris / New York

Yönetmen, fotoğrafçı, müzisyen, söz yazarı... Fransa’nın parlayan yıldızı, on parmağında on marifet Yoanna Lemoine ya da sahne adıyla Woodkid, bu sene 15. yılını kutlayan Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde Babylon’da. Vitrinini Cannes Lions ve Eurobest gibi festivallerden aldığı ödüllerle dolduran Lemoine, Moby’nin Mistake, Katy Perry’nin Teenage Dream, Taylor Swift’in Back to December ve Mystery Jets’in Dreaming of Another World videolarının altına imza attıktan sonra başlattığı bağımsız projesi Woodkid ile müzik camiasındaki yerini sağlamlaştırdı. Sanatçının; 2011’de çıkarttığı Iron isimli EP ile aynı adı taşıyan parçaya İngiliz top model Agyness Deyn işbirliğiyle çektiği epik video klibi, oldukça ses getirdi. Son olarak, Lana Del Rey’in listeleri zorlayan parçası Born to Die’a çektiği kliple adından söz ettiriyor. Kasım ayında merakla beklenen yeni albümü The Golden Age’in müjdesini veren Woodkid, İstanbullu dinleyicilerle ilk kez buluşacak.

Haberin Devamı

1 Mayıs Salı warm-up ve after party by DJ Tobumusikizm
2 Mayıs Çarşamba Warm-up ve after party Yakuza

Kapı Açılış: 20.30
Woodkid: 21.30

Chinawoman // 3 Mayıs Perşembe 21:30 // 35TL – 25TL

Rus asıllı Kanadalı sanatçı Chinawoman, 3 Mayıs Perşembe akşamı Babylon’da İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Kökenlerinden kopmayan Kirov balerini bir anne ve Rus mühendisi bir babanın kızı olan Michelle, Toronto’da ailesinin geniş Sovyetler ve 70’ler Avrupa müziği arşivinden beslenerek büyüdü. Birikimini Chinawoman adı altında müziğine de yansıtmaya başladıktan sonra hemen hemen her enstrümanını kendi çaldığı 2007 tarihli albümü “Partygirl”’de sergilediği yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti. 2010 yılında, sonu gelmeyen melankolinin ürünü olan “Show Me the Face” albümüyle kırık kalplerin dostu oldu. Duygusal olarak bir hayli yoğun şarkı sözleri ve duru vokaliyle aynı zamanda samimi ve ciddi olmayı başaran Chinawoman, icra ettiği baladlarla dinleyenlerin üzerinde silinmesi zor bir etki bırakıyor. Kimi zaman bossa nova ezgilerini usulca yayılan synth’lerle birleştirirken kimi zaman da gitarıyla hareketlilik kattığı parçalarıyla yenilikçi ve retro motifleri bir arada servis ediyor. Chinawoman, 2011 yılında “Seeking for Russian Brid”e turuyla Doğu Avrupa’da bir dizi konser verdi ve son olarak Patrick Wolf’la beraber turneye çıktı. Tarzı ve sesinin rengiyle Nico, Leonard Cohen ve Marc Almond gibi isimlerle karşılaştırılırken, Sovyet Rusya’nın önemli sesleri Edita Peha ve Alla Pugachev’a ile de ismi beraber anılıyor. Chinawoman 3 Mayıs akşamı Babylon sahnesinde müzikseverlere kaçırılmaması gereken bir gece vaat ediyor.

Haberin Devamı

Warm-Up & After Party by Barış Akpolat

Chinawoman - Vokal, Tuşlular
Diego Ferri - Bass
Robin Thomson - Davul, Tuşlular


Kapı Açılış: 20.30
Chinawoman: 21.30


Burn Electronica/Dubstep Series: Rustie // 4 Mayıs Cuma 00:00 // 30TL – 20TL

Son zamanlarda dubstep müziğin ve Warp Records’un parlayan yıldızlarından biri olan İskoçyalı Russell Whyte ya da bilinen adıyla Rustie, 4 Mayıs gecesi ilk kez İstanbul’da Babylon’da. Rustie, ilk olarak 2007 yılında Stuff Records etiketiyle çıkardığı Jagz the Smack EP’si ile dikkatleri çektikten sonra aynı plak şirketinden Cafe de Phresh adında bir EP daha yayınladı. BPitch Control’dan Modeselektor (Happy Birthday!), Warp Records’dan Pivot (In The Blood) ve Hyperdub’dan Zomby (Spliff Dub) gibi isimleri remixleyerek prodüksiyon hünerlerini sergiledikten sonra Warp Records 2010 yılı için hazırlanan compilation albümünde kendine yer edindi. Geçtiğimiz yıl çıkardığı, dubstepi elektronika ve garage elementlerle mükemmel bir şekilde birleştirdiği ilk albümü Glass Swords ile The Guardian tarafından 2011’in en iyi 10 albümü arasında gösterildi. Rustie, dubstep ve nostaljik rave tınılarını melodik synthlerle harmanlayarak kendine özgü bir tarz yaratarak dans pistlerine oldukça farklı bir enerji yayıyor.

Haberin Devamı

Kapı Açılış 22:00
Rustie: 00:30

Warm Up by Gantz
After Party by Re-spectralize

Haberin Devamı

Mark Farina // 5 Mayıs Cumartesi 00:30 (Cumartesi’yi Pazar’a Bağlayan Gece) // 40TL – 30TL

San Francisco


Mushroom Jazz serileriyle San Francisco'dan Avrupa'ya hızla yayılan ve çaldığı her partide ortalığı kasıp kavuran house müzik ile bütünleşmiş bir isim Mark Farina, house müzik dersi vermek üzere Miller sponsorluğunda 5 Mayıs Cumartesi gecesi Babylon’da. Chicago'daki bir müzik mağazasında tanışıp arkadaş olduğu Derrick Carter'ın da etkisiyle House müziğe büyük bir aşk ile bağlanan Farina, kısa sürede kendine özgü tarzı ve parça seçimleriyle San Francisco dinleyicisinin favorileri arasına girdi. 1988'de house müzikle giriş yaptığı San Francisco gece hayatına, kendi yarattığı ve geliştirdiği Mushroom Jazz tarzıyla devam etti. URP, MUZIK ve BPM dergilerindeki en iyi DJ listelerinde seneler boyu yer almaya devam eden Farina'nın Mushroom Jazz albümleri de bir döneme damgasını vurdu. Deep house denince ilk akla gelen isimlerden biri olan, Chicago tarzı house müziği San Francisco usulü yorumlayan, adeta bu alanda bir efsaneye dönüşen Mark Farina, Babylon’daki sıcak DJ setiyle 5 Mayıs gecesini uzun bir gece yapmaya hazırlanıyor. Gecenin açılışı ise Türkiye’de bu müzik ile özdeşleşmiş bir isim olan Tutan’dan gelecek.


Warm-Up Party by Tutan
Kalan Müzik Sunar: Defne Şahin // 8 Mayıs Salı 21:30 // 25TL – 15TL

Defne Şahin: Vokal
Elias Stemeseder: Piyano
Simon Quinn: Bas
Martin Krümmling: Davul

1984 Berlin doğumlu Defne Şahin, Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Escola Superior de Música Barcelona’da caz müziği şan öğrenimi gördü. Avrupa, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Afrika’da birçok caz kulübü ve festivallerde konserler verdi. ABD, Brezilya, İspanya ve Türkiye’de yaşayan sanatçı, çalışmalarında caz, bossa nova, pop ve Akdeniz müziklerinden etkiler taşıyor.

Kalan Müzik etiketi ile çıkardığı ilk albümünde “Yaşamak - Nazım Hikmet'in Sözleri ile Yaşamak ” Defne Şahin’e kendi adını taşıyan grubu eşlik ediyor. Grup üyeleri Berlin caz çevresinin tanınmış müzisyenleri: Piyanoda Alman Matti Klein, kontrabasta İsrailli Ofer Wetzler ve bateride İspanyali Lucia Martinez. Berlin Senatosu’nun dünya ve pop müziği için verdiği 2010 yılı stüdyo ödülünü almaya hak kazanan grup, albümde 12 parça seslendiriyor.

Defne Şahin albümün ilk Türkiye konserini 8 Mayıs 2012'de Babylon sahnesinde gerçekleştiriyor.

Kapı: 20.30
Defne Şahin: 21.30

Of Montreal // 9 Mayıs Çarşamba 22:30 // 40TL – 30TL

Athens (Georgia US)

Amerikalı psychedelic ve indie pop grubu Of Montreal 9 Mayıs Çarşamba gecesi bir kez daha Babylon sahnesini işgal etmeye hazırlanıyor. Şair, müzisyen ve performans sanatçısı Kevin Barnes ya da alter egosuyla Georgie Fruit önderliğindeki Of Montreal, ismini Barnes’ın yıllar önce Montrealli bir kızla olan buruk aşk hikâyesinden alıyor. The Apples in Stereo, Neutral Milk Hotel ve The Olivia Tremor Control gibi gruplarını başını çektiği; plak şirketi ve müzik kolektifi Elephant Six’in önemli bir parçası olan grup, vaudeville başlayan müzik tarzlarına psychedelic pop, elektronik, funk, glam, krautrock ve hatta afrobeat gibi elementleri de ekleyerek gökkuşağı renginde bir müzik elde ediyor. Beatles ve David Bowie gibi ikonların büyük etkisinde kalan grup, tarihlerinde önemli bir dönüm noktası olan 2007 tarihli “Hissing Fauna, Are You The Destroyer?” ile büyük çıkışını yakalamış ve o senenin en iyi albümlerinden biri olarak kabul edilmişti. Of Montreal, sing-along koro stili, etkileyici şarkı sözleri ve karnaval havasında geçen sahne performanslarıyla Babylon’da 9 Mayıs Çarşamba gecesini herkes için unutulmaz kılacak.

20:30 Kapı Açılış

21:30 Kishi Bashi (ön grup)

22:30 Of Montreal
The Big Pink // 10 Mayıs Perşembe 21:30 // 40TL – 30TL

Londra

İngiliz indie –rock ve electro pop grubu The Big Pink, 10 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye’de ilk kez Babylon sahnesine konuk oluyor! 2007 yılında bir araya gelen Robbie Furze ve Milo Cordell’den oluşan The Big Pink, ilk single’ları “Too Young to Love” ile bir anda İngiltere’den Japonya’ya kadar birçok müzikseverin radarına girmeyi başardı. 2009 senesinde önemli alternatif plak şirketi 4AD ile anlaşan The Big Pink, aynı yıl NME dergisinin Shockwave Ödülleri’nin en prestijlisi olan Philip Hall Radar Award’ı kazandı. “En iyi yeni grup” olarak yollarına hız kesmeden devam eden grubun 4AD’den çıkan ilk single’ları “Velvet” için Pitchfork Media; “inkar edilemez derinliğine rağmen The Big Pink’in yetenek ve olgunluğu sayesinde kulağa samimi gelmeyi başarıyor” şeklinde yorumda bulundu. Bir sonraki singleları “Stop the World”ün prodüksiyon aşamasında ünlü İngiliz prodüktör Paul Epworth ile çalışan The Big Pink bu release’lerin ardından basamakları hızla çıkmaya başladı. 2009’da piyasaya çıkan ve onları zirveye taşıyan ilk albümleri “A Brief History of Love”dan sonra birçok uluslararası festivalde ve venue’de sahne alan grup, Ocak 2012’de yayınlanan ikinci albümleri “Future This” ile yoluna aynı hızla devam ediyor. The Cure’ün “Lovesong” parçasına yaptıkları muhteşem cover ve dillerden düşmeyen “Dominos” parçalarıyla büyük beğeni toplayan The Big Pink, İstanbullu indie müzik severlerle 10 Mayıs Perşembe akşamı Babylon sahnesinde buluşacak.

Warm up & After Party: Indie Club Hosted by Mabbas

Kapı açılış: 20.30
Konser: 21.30

Indie Club hosted by Mabbas // 10 Mayıs Perşembe 23:00 // 10TL

Babylon bir “indie club”a dönüşüyor. Mabbas’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek partide yeni ve güncel indie rock/pop isimlerle birlikte geçmiş yılların da en güzel ve eğlenceli örnekleri müzikseverleri dans ettirecek. Indie Club’da kimler mi var? Foals, Two Door Cinema Club, Joy Division, The Smiths, The Drums, Interpol, The Clash, The Cure, White Stripes, Green Day, Yeasayer, The Big Pink, Franz Ferdinand, The Killers, Blur, Oasis, The Fratellis, Bloc Party ve çok daha fazlası.


***Indie Club The Big Pink konseri sonrası başlayacaktır. The Big Pink konser bileti olanlar bu etkinliğe ücretsiz katılabilirler.

Club Bangkok Sezon Kapanışı with DJ Sarıyılan and special guest: The Ringo Jets // 11 Mayıs Cuma 22:00 // 25TL – 15TL

Club Bangkok
Club Bangkok,gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir 'club night' başlatan üç enerjik gençten oluşmakta. 2010 ortalarında Doğu yanına Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı'yı alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Bangkok deejayleri bir yılı aşkın bir süredir bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardı. The Clash, The Sonics, Sex Pistols gibi 'Old-Skool-Indie'yi, 2004 sınıfından terk The Libertines, Futureheads ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur, Franz Ferdinand marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın.

The Ringo Jets
The Ringo Jets, Deniz Ağan Tarkan Mertoğlu ve Lale Kardeş’in Do-It-Yourself düsturuyla hareket eden bir müzik projesi. İki gitar ve bir davulla kabına sığmayan üçlü The Kinks, The Who, The Stooges, MC5 ve Black Flag gibi gruplardan etkilenirken gürültülü müziklerini garage ve blues arasına oturtuyor. 2011 yılında bandcamp üzerinden Limited Lunchbag adlı bir adet ep yayınlayan The Ringo Jets, Bad Influence adında bir DIY albümü daha çıkarmaya hazırlanıyor.

The Ringo Jets ;
Lale Kardeş – Drums, Vocals.
Deniz Ağan – Guitar, Vocals.
Tarkan Mertoğlu – Guitar, Vocals.


22:00 Kapı Açılış
22:00 – 23:30 Club Bangkok with DJ Sarıyılan
23:30 – 00:15 The Ringo Jets
00:15 – Club Bangkok with DJ Sarıyılan

Death In Vegas // 12 Mayıs Cumartesi 23:30 // 45TL – 30TL

Londra


İngiliz psychedelic ve elektronik rock grubu Death In Vegas, sabit üyeleri Richard Fearless ve Tim Holmes’tan oluşuyor. Krautrock, psychedelic rock, big beat, dub ve endüstriyel türlerden etkilenen grup, klasik rock sound’ından tekno’ya kadar uzanabilen ve çeşitlilik gösteren bir müzikaliteye sahip. İlk olarak Dead Elvis ismiyle ortaya çıkan grup, daha sonra ismini değiştirerek Death In Vegas ismini aldı ve onlara meşhur eden ikinci albümleri 1999 tarihli” The Contino Sessions” ı çıkardı. Grup, bu albümde Iggy Pop ve Dot Allison’ın da vokallerine yer verdi. Albümde yer alan ve Dot Allison’ın vokalleriyle hayat verdiği Dirge parçasıyla büyük yankı uyandıran Death In Vegas, bu albümle Mercury Ödülleri’ne 2000 senesinde aday gösterildi. 2002 senesinde “Scorpio Rising”i çıkaran grup bu albümde de Liam Gallagher’ın vokallerini kullandı ve “Hands Around My Throat” gibi hitlere imza attı. 2011 Eylül ayında son albümleri “Trans-Love Energies”i yayınlayan grup, özellikle sinema ve müziği iç içe geçirmesiyle de tanınıyor. Parçaları “Lost In Translation” filminde ve “Misfits” gibi dizilerde kullanılan Death In Vegas, hipnotize edici sinematik müzikleriyle ilk kez Türkiye’de Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak.

Warm-Up & After Party Agentorange ( Dinamo 103.8 FM )


White Mink (Electro Swing) @ Babylon Lounge // 4 Mayıs Cuma 23:00 // 10TL

Eski swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink, “Electro Swing vs. Speakeasy Jazz” adlı albüm çalışmalarıyla 20’lerin ve 30’ların ruhunu günümüz modern dünyasına uyarlamayı başardı. O dönemin unutulmayan klasiklerine ve çok nadir bulunan kayıtlara setlerinde yer veren White Mink DJ’leri, Caz çağının tartışmasız en önemli müziği swing’i yeniden yorumlayarak “electro swing” tarzını lugatımıza kazandırdı. Bu seriyle caz ve swing müzik çevrelerinde popülarite kazanan White Mink DJ’leri şimdi bu swing ve dans tutkusunu Babylon Lounge’ın sıcak atmosferine taşımaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar Glastonbury, Bestival ve Big Chill gibi önemli festivallerde performans gösteren White Mink herkesi swing eşliğinde dansa davet edecek.

'B Yüzü' ve 'WEARBEAT' Sunar: ''Blackbird Blackbird (ABD)'' @ Babylon Lounge // 5 Mayıs Cumartesi 23:30 // 10TL

2 yılı aşkın süredir iyi müziği dinleyicilerle buluşturan, sayısız grubu Türkiye’ye getiren bağımsız müzik ajansı B Yüzü ile son zamanlarda heyecan verici işlere imza atan müzik blogu WEARTBEAT ortak girişleriyle San Francisco’lu dream pop sansasyonu Blackbird Blackbird’ü 5 Mayıs’da Babylon Lounge’da ağırlıyor.

Mikey Maramag, Blackbird Blackbird projesiyle, chill/dreamwave sahnesinde hatırı sayılır bir yer edindi. Neredeyse tüm önemli müzik bloglarında yer aldıktan sonra ‘Summer Heart’ adlı uzunçalarını çıkartmasıyla yerini sağlamlaştıran müzisyen ayrıca ‘Cursed Kids’ projesiyle de aktif olmayı sürdürüyor. Blackbird Blackbird imzalı müzikler kulağa tanıdık gelen ve yeterince yenilik barındıran, basit oldukları kadar da hoş bir dizilim sunuluyor. Parçaları çoğunlukla kısa olmakla beraber, akılda kalıcı ve etki bırakıcı cinsten, idm ve dubstep’ten de ipuçlar taşıyan ritmlerin tatlı melodilerle buluşmasının ürünü.

Bu harika gecenin açılışını WEARTBEAT DJ seti ile yaparken, konser sonrasında ise Gigology Dj’leri Seray Arslan ve Hemi Behmoaras tempoyu daha da arttıracak.

Warm up : WEARTBEAT Dj's
After Party: Gigology Dj's : Seray Arslan + Hemi Behmoaras
Kapı Açılış: 22:00
Konser: 23:30


Kısmet Şov @ Babylon Lounge // 8 Mayıs Salı 21:30 // 10TL

2011 yılının bahar aylarında gösterilerine başlayan Kısmet Şov

stand-up yapmak isteyenlerin toplanıp sahneye çıkıp rahatladıkları bir stand-up gösterisi, bir nevi gezgin bir komedi kulübü.

Deniz Alnıtemiz, Üner Altay, Deniz Özturhan ve daimi konuk Ali Yorgo'dan oluşan Kısmet Şov takımının parolası ise ne yazık ki yok.
White Mink (Electro Swing) @ Babylon Lounge // 11 Mayıs Cuma 23:00 // 10TL

Eski swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink, “Electro Swing vs. Speakeasy Jazz” adlı albüm çalışmalarıyla 20’lerin ve 30’ların ruhunu günümüz modern dünyasına uyarlamayı başardı. O dönemin unutulmayan klasiklerine ve çok nadir bulunan kayıtlara setlerinde yer veren White Mink DJ’leri, Caz çağının tartışmasız en önemli müziği swing’i yeniden yorumlayarak “electro swing” tarzını lugatımıza kazandırdı. Bu seriyle caz ve swing müzik çevrelerinde popülarite kazanan White Mink DJ’leri şimdi bu swing ve dans tutkusunu Babylon Lounge’ın sıcak atmosferine taşımaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar Glastonbury, Bestival ve Big Chill gibi önemli festivallerde performans gösteren White Mink herkesi swing eşliğinde dansa davet edecek.