Kültür Sanat ‘Ben Anadolu’nun yeni yolculuğu

‘Ben Anadolu’nun yeni yolculuğu

27.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Sanat’ın 23. sezonunun en heyecan verici etkinliklerinden biri şüphesiz Patara ve Teos Antik Kentleri’nde sahnelenecek olan “Ben Anadolu” oyunu. Yıllarca Yıldız Kenter’in performansı ile bir efsaneye dönüşen oyunda sahne şimdi öğrencisi Ayça Bingöl’ün…

‘Ben Anadolu’nun yeni yolculuğu

 Oyun 1 Ekim Cumartesi akşamı ilk olarak Patara Antik Kenti’nde tiyatroseverlerle buluşacak. İş Sanat’ın “Antik Sahne” konseptli etkinlikleri kapsamında saat 19.00’da Patara Antik Kenti’nde bulunan Likya Birliği Meclis Binası’nda sahnelenecek.

Haberin Devamı

Ayça Bingöl, “Ben Anadolu” ile sahnede olmanın heyecanını şu sözlerle anlatmıştı, “Bu projeyi yaparken kafamın, ruhunun bir tarafında hep Yıldız Hoca vardı, var olmaya da devam ediyor. Diğer tarafım da kendi oyunculuk yolculuğum ve maceramın içinde tek kişilik bir oyun oynama gücünü bulmaya çalıştı.” 16 kadının hikâyesinin anlatıldığı “Ben Anadolu” için Bingöl, “Ana tanrıça kültünde, anaerkil bir yapıda işler daha başka ilerlerken erkek egemen toplumlarda kadın hep bastırılmaya, ezilmeye, susturulmaya, sindirilmeye çalışılmış, çalışılmaya da devam ediyor. Kadının doğasındaki mücadele gücü hiçbir zaman bitmiyor ve bitmeyecek. Ne sahne de ne de yaşamda” diye vurgulamıştı. Güngör Dilmen’in yazdığı ve Görkem Yeltan’ın yönettiği oyunun ikinci gösterimi ise 8 Ekim Cumartesi, saat 19.00’da Teos Antik Kenti Meclis Binası’nda gerçekleşecek.