Kültür Sanat BİFO’nun sesini takip edin

BİFO’nun sesini takip edin

17.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Müziğin sesini açın, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın yeni sezonu başladı.

BİFO’nun sesini takip edin

Seray Şahinler -  Uzun bir aradan sonra dinleyicileriyle konser salonlarında bir araya gelecek BİFO’nun açılış konserinde sanat danışmanı ve sürekli konuk şef Patrick Hahn yönetiminde ünlü piyanist Alice Sara Ott sahne aldı. Konserde Rautavaara, Ravel ve Mahler’in yapıtları icra edildi. Müzikseverler, Açılış Konseri’ni Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten de canlı olarak dinleyebildi. 

Haberin Devamı

BİFO, konserleri sezon boyunca sürdürmeyi planlıyor. Fakat Borusan Sanat Genel Müdürü Aydın Dorsay, pandemi şartlarını göz önüne alarak adım adım gideceklerini söylüyor.

Tematik konserler

Öncelikle yıl sonuna kadar süreyi kapsayan programda BİFO, 4 Kasım’da Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşecek “Büyük Resme Bakmak” konserinde İspanyol viyolonsel sanatçısı Pablo Ferrandez’i konuk edecek. 9 Aralık Perşembe günü ise “Eşsiz ve Benzersiz: Mozart” başlıklı konser izleyiciyle buluşacak. BİFO’yu bu konserde genç kuşak Rus şefler arasında dikkat çeken orkestra şefi ve piyanist Maxim Emelyanychev yönetecek. Gecenin diğer yıldızları ise 1970’lerden beri kayıtları ve konserleriyle dünyanın neredeyse tüm büyük sahnelerinde sahne alan piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque olacak. BİFO’nun Katia ve Marielle Labèque’i konuk edeceği 16 Aralık’ta düzenlenecek ikinci konserindeyse orkestrayı opera ve bale temsillerini yönetişindeki incelikli tekniğiyle büyük beğeni toplayan Belçikalı orkestra şefi Karel Deseure yönetecek.  Konserin diğer konuk yıldızları ise gitar virtüözleri David Chalmin ve Bryce Dessner.

Haberin Devamı

BİFO bu yıl konserlerini Zorlu PSM Sahnesi’nde verecek.

Borusan Quartet ise Kadıköy Süreyya Operası’nda izleyiciyle buluşacak. İlk konser 22 Kasım’da saat 20.00’de, Rus bestecilerin repertuvara kattığı iki temel eseriyle Borusan Quartet sanatçıları Esen Kıvrak, Nilay Sancar, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ın yorumlarıyla gerçekleşecek.