Kültür Sanat Bilinmeyenleriyle Nâzım Hikmet

Bilinmeyenleriyle Nâzım Hikmet

03.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Nâzım Hikmet Sempozyumu bugün başlıyor. Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde iki gün sürecek sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından davet edilen bilim ve sanat insanları vefatının 60. yıl dönümünde Nâzım Hikmet’in sanatı, kişiliği ve bilinmeyen yönlerini konuşacak.

Bilinmeyenleriyle Nâzım Hikmet

Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun bildirileri Dünya Şairi olarak şiirlerinde ve destanlarında kullandığı teknik, şiirinde özel isimler, politik tiyatro düşüncesinin oyunlarına etkisi, “Kafatası” oyununda bilim ve kapitalizm ilişkisi, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”nün sahneye konuluşu hakkında açıklamalar, Türk Sineması’nın erken döneminde ve müzikal filmlerin başlatılmasındaki etkisi, medyada yansımaları, şiirlerinde kent ve ülkeler, avangart ve modernist kimliği gibi Nâzım Hikmet’le ilgili çeşitli ve ilk kez ele alınan konuları içeriyor.

Haberin Devamı

Araştırmacı yazar Haluk Oral’ın uzun araştırmalar sonucu yazdığı “Nâzım Hikmet’in Yolculuğu” kitabı ise Everest Yayınları’ndan çıktı. 2019’da yayımlanan kitabın yeni baskısı yeni belgeler, yeni bilgiler, yeni bölümlerle zenginleştirildi.

Yazarlar