Kültür Sanat Bir mektup, senfoniyi dağ köyüne taşıdı

Bir mektup, senfoniyi dağ köyüne taşıdı

31.05.2009 - 09:44 | Son Güncellenme:

Adana'nın Kozan ilçesinde Torosların eteğindeki dağ köylerinden biri olan Acarmantaş'ta bir öğrencinin mektubu etkili oldu!

Bir mektup, senfoniyi dağ köyüne taşıdı

Adana'nın Kozan ilçesinde Torosların eteğindeki dağ köylerinden biri olan Acarmantaş'ta bir öğrencinin, geçen yıl tanıştığı klasik müzik karşısındaki hayranlığını anlatan mektubu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) sanatçılarını yeniden köy konserine taşıdı.

Haberin Devamı

Daha önce de engelliler okulunda ve tarlada çalışan pamuk işçisi ailelerin çocuklarına yönelik konserler düzenleyen ÇDSO, sanatçıları geçen yıl eğitim konserleri kapsamında Acarmantaş köyünde eğitim gören 350 öğrenciyi klasik müzik ile tanıştırdı.

Bu konseri en ön sıralarda izleyen ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Eda Kara'nın yazdığı bir mektup üzerine ÇDSO Müdürü Serdar Bakırezen ve Genel Koordinatörü Şükrü Demir, genç kıza telefonla ulaşıp, konser isteğini yerine getireceklerini belirtti.

Sezonun kapanmasının ardından sanatçılar, kendi imkanlarıyla gittikleri Adana'dan 150 kilometre uzaklıktaki köyde, okul bahçesinin konser için elverişsiz olması nedeniyle Sumbas Çayı yakınında konser verdi.

Haberin Devamı

Konserde önce Hatırla Sevgili, Samanyolu, Sarı Gelin türkülerini, ardından dünyaca ünlü klasik müziğin ustaları Mozart, Bach ve Beethoven'in eserlerini seslendirdi.