Kültür Sanat Boğaziçi Film Festivali 10 yaşında

Boğaziçi Film Festivali 10 yaşında

24.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, 28 Ekim’e kadar ulusal ve uluslararası yarışması, dünya sinemasından seçkisi, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle seyircilerini ağırlıyor.

Boğaziçi Film  Festivali 10 yaşında

Festivalin film gösterimleri Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşiyor. Altın Portakallı “Karanlık Gece” (Özcan Alper), “Bir Umut” (Ümit Köreken), “Eflatun” (Cüneyt Karakuş), “Hara” (Atalay Taşdiken), “Kabahat” (Ümran Safter), “Kar ve Ayı” (Selcen Ergun), “Mendirek” (Cem Demirer), “Tatlı Süt Köpüğü” (Olgun Özdemir), “Tebessüm” (Sezgin Cengiz, Şiyar Gedik) ve “Uçuş 811” (Hakan Kerim Karademir) bu yıl ulusal yarışmada Altın Yunus için yarışıyor.

Haberin Devamı

“Eflatun”, “Kabahat”, “Kar ve Ayı”, “Mendirek” ve “Uçuş 811” En İyi İlk Film Ödülü adayları arasında yer alıyor. Bu sene kaybettiğimiz sinema araştırmacısı ve yazarı Agah Özgüç anısına ilk defa SİYAD Ödülü verilecek.

“A Long Break” (Davit Pirtskhalava), “Ashkal” (Yusuf Çebi), “Europe” (Philip Scheffner), “Love Dog” (Bianca Lucas), “Rodeo”, “Six Weeks” (Noémi Veronika Szakonyi), “Sughra’s Sons” (Ilgar Najaf), “To The North” (Mihai Mincan), “Victim” (Michal Blaško) ve “Workiıng Class Heroes” ise Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’ndaki filmler. 

Boğaziçi Film Festivali’nin ilgi çeken bölümlerinden Bosphorus Film Lab kapsamında bugün Atlas 1948 Sineması’nda saat 21.00’de yazar Dücane Cündioğlu’nun katılımıyla “Sinema ve Hakikat” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. “The Woman Who Left” filmiyle 2016 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ve “From What is Before” filmiyle 2014 yılı Locarno Film Festivali Altın Leopar kazanan Lav Diaz ile birlikte bu sene festivalin onur konuğu olan Macar senarist ve yönetmen Ildiko Enyedi’nin sinemaya dair tecrübelerini anlatacağı masterclass ise 26 Ekim Çarşamba günü saat 18.30’da Atlas 1948 Sineması’nda yapılacak.