Kültür Sanat Brad Pitt müziğin sesini açıyor

Brad Pitt müziğin sesini açıyor

02.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Brad Pitt ekranda göründüğü ilk andan itibaren herkesin aklında beliren şey yeteneğinden çok yakışıklılığı oldu.

Brad Pitt müziğin sesini açıyor

İyi bir filmde yakışıklı bir adamdan öteye geçtiği “Seven”la birlikte hem sinema hem de sanat dünyası onun daha fazlası olduğunu fark etmeye başladı. Dünyanın en popüler ve yakışıklı adamlarından Brad Pitt, neredeyse 60’ına merdiven dayadı ama hâlâ yaptığı her şeyle merak uyandırmaya ve farklı alanlarda kendi meraklarının peşinde koşmaya devam ediyor. Ünlü aktör bugünlerde bir türlü boşanamadığı eski eşi Angelina Jolie ile birlikte sahip oldukları Chateau Miraval’da yer alan ikonik müzik stüdyosu Miraval’ı yeniden tasarlamakla meşgul.

Haberin Devamı

Brad Pitt’in mimariye ve tasarıma ilgisi malum. Aktör, daha önce Katrina Kasırgası’nda evleri hasar görenler için Make it Right Vakfı ile birlikte evler tasarlamıştı. Pitt, şimdi de ödüllü yapımcı Damien Quintard ile birlikte Fransa’da bulunan ve yaklaşık 20 yıldır kullanılmayan Miraval Studio için iş birliği yaptı. 1977’de Fransız caz piyanisti Jacques Loussier ve ses mühendisi Patrice Quef tarafından kurulan Miraval Studio; Pink Floyd’dan AC/DC’ye, Sting’den The Cranberries’e kadar birbirinden ünlü müzisyenlere ve müzik gruplarına ev sahipliği yapmıştı.

Ömür boyu sürecek bir onur

Pink Floyd’un 1979’da dinleyicilerle buluşan efsanevi “The Wall” albümü de bu stüdyoda kayıt edilenler arasında. Pitt ve Quintard’ı oldukça heyecanlandıran bu ortaklık Emmy ödüllü yapımcının Instagram hesabından yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Quintard, “Sadece Pink Floyd, Wham!, AC/DC, Sting vb. gibi kayıtlar yapan en ikonik kayıt stüdyolarından birinin yeniden doğuşunun kurucu ortağı olmak değil, aynı zamanda Brad Pitt'le ortak olmak ömür boyu sürecek bir onur benim için. Brad'in bana olan güveninden çok etkilendim. Ayrıca ekibimin katkılarına da minnettarım. Onlarsız hiçbir şey mümkün olamazdı” açıklamasını yaptı. 2022 yazında kapılarını açacak olan Miraval Studio’nun orijinal bazı bölümleri korunurken stüdyo ikili tarafından yeniden dizayn edildi. Stüdyoda, hibrit analog ve dijital yeteneklere sahip bir konsol, bir Dolby Atmos sistemi, film ve televizyon projeleri için önceden karıştırmak için gereken tüm teknolojiler yer alacak. Ses ve video düzenlemeleri için kayıt kabinleri ve iş istasyonları da dahil edilecekler listesinde. Bakalım Brad Pitt ve Emmy Ödüllü Damien Quintard’ın yeniden ses vermesi için kolları sıvadığı Miraval Studio’dan neler duyacağız.