Kültür Sanat Çağdaş sanata bahar geldi

Çağdaş sanata bahar geldi

03.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen 15. Contemporary Istanbul bugün başladı. Fuarda 290 sanatçının yaklaşık 500 eseri sergileniyor.

Çağdaş sanata bahar geldi

Uzun süren sessizlik döneminden sonra kültür sanat dünyasındaki hareketlilik devam ediyor. Geçen yıl iptal edilen Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında bir araya getiren Contemporary Istanbul bugün açılıyor. İstanbul’u merkezine alarak 15 yıldır şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyoncular için bir platform oluşturan Contemporary Istanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonları’nda yapılıyor. 6 Haziran’a kadar sürecek fuarda 26 galeride 290 sanatçının yaklaşık 500 eseri sergileniyor. Dün yapılan ön izlemede Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli 15 aylık sessizliğin ardından bugünlere geldikleri için mutlu olduğunu belirterek fuarın Türkiye’deki çağdaş sanat ortamının baharı olarak konumlandırabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ziyaretçilerin Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlere uyularak salona alındığı fuarda, bu yıl Contemporary Istanbul Vakfı(CIF), Akbank Sanat, Baksı Müzesi, Borusan Contemporary, Odun Pazarı Modern Müzesi (OMM) ve Otonom Art Events gibi kurum ve inisiyatifleri de ağırlıyor.

Fuarda yer alan galeriler arasında Anna Laudel, Dirimart, Galeri Nev İstanbul, Piramid Sanat ve Sanatorium bulunuyor.
Ayrıca her yıl yeni medya sanatından yenilikleri bir araya getiren Plugin bölümünde küratörlüğünü Esra Özkan’ın üstlendiği “Post-” teması dijital sanata ilgi duyanlarla buluşuyor. İzleyiciler, bu tema üzerinden insan ve makine iletişimindeki akışa, yapay zekâya, insan ve sonrası tarışmalarına, dijital karakterlere ve birbirinin içine geçen ve ayrılan yeni medyanın farklı yaklaşımlarına tanık oluyor.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’tan ‘#Tebete’

Sanatseverlerin kültür-sanata dair tüm haberleri yakından takip ettiği Milliyet Sanat Dergisi de bu sene Contemporary Istanbul’da Ayşegül Sönmez danışmanlığında Fırat Gürgen tarafından hazırlanan video sanat projesi “#Tebete Sergisi” ile yer alıyor. Pandemi öncesine dair duyguları tetikleyerek herkesi yarına dair umutlandırmayı amaçlayan Milliyet Sanat Dergisi, geçen yıl bu projeye okuyucularını davet ederek; sosyal mesafe kavramının hayatımızda olmadığı, maskesiz günlerimize dair sanat ve dostlarla iç içe geçirdiğimiz günlerde çekilen fotoğraflarla sanat videosunu hazırlamıştı. İzleyiciler, “#Tebete Sergisi”ni Sergi Sarayı’nın Alt Kat-B Salonu’nda görebilecekler.