Kültür Sanat Çin’in hamlesi müzik dünyasını sarsıyor

Çin’in hamlesi müzik dünyasını sarsıyor

09.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TikTok, müzik piyasasının devlerinin tahtını sarsabilecek mi? Çinli ByteDance firması tarafından geliştirilen TikTok Music; Spotify, Apple Music, Amazon gibi piyasanın nabzını tutan şirketlerin yerine talip.

Çin’in hamlesi müzik dünyasını sarsıyor

Bu yaz birçok ülkede test aşamasında olan müzik akışı uygulaması ilerleyen aylarda daha yaygın kullanılacağını duyurdu. Başta dünya üzerinde TikTok’un en çok kullanıldığı ikinci ve üçüncü ülke olan Endonezya ile Brezilya’da kullanıma sürülen uygulama, geçtiğimiz haftalarda da popülerlik sıralamasında dördüncü olan Meksika’da kullanıcıların beğenisine sunuldu. Ülke seçimlerinde stratejik ilerleyen şirket bu listeye Avustralya ve Singapur’u da ekledi.

Haberin Devamı

Bir video oluşturma ve paylaşma aracı olan TikTok ile senkronize ilerleyecek olan TikTok Music, kullanıcıların yeni müzik trendlerini akıştan kopmadan keşfedebilmesine olanak sağlıyor. Müzik sektörünün önemli isimleri Çinli şirketin bu yeni adımlarının dikkate değer olduğunu söylese de uygulamanın asıl ABD’de piyasaya sürülmesi ile dengeleri değiştirebileceği öngörülüyor. ABD için bir tarih ise daha açıklanmadı. Ayrıca henüz platformda yer alan şarkı sayısına dair net bir rakam olmasa da şirketin şimdiden Sony Music, Warner Bros ve Universal Music Group gibi sektörün önemli müzik yapım şirketleri ile anlaştığı biliniyor.