Kültür Sanat Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu! Clinton-Lewinsky skandalı...

Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu! Clinton-Lewinsky skandalı...

09.09.2021 - 10:50 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin 42. Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray stajyeri yapan Monica Lewinsky arasındaki yasak ilişki, 'Impeachment: American Crime Story'nin çok konuşulan yeni sezonuna konu oldu. Haftalardır merakla beklenen dizinin ilk bölümü yayımlandığı andan itibaren hem ABD'de hem de dünyanın pek çok yerinde ilgiyle takip edildi. Dizinin daha ilk bölümünde Beyaz Saray danışmanlarından Vince Porter’ın kayıtlara intihar olarak geçen ancak çeşitli şaibeler de içeren ölümü ve Clinton’ın Arkansas Valisi olduğu dönemde yaşadığı bir diğer seks skandalı olan Paula Jones vakasının yer alması dikkat çekti. İşte dünyanın merakla beklediği dizi hakkında bilinmesi gerekenler...

Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu Clinton-Lewinsky skandalı...

İhsan Dindar - Milliyet.com.tr 1995-1996 yılları arasında Beyaz Saray'da çalışan Monica Lewinsky ile dönemin ABD Başkanı Bill Clinton arasında yaşanan ilişki, ortaya çıktığında aylarca konuşulmuş sadece Amerika'nın değil tüm dünyanın gündemini uzun süre meşgul etmişti. O dönem 22 yaşında bir Beyaz Saray stajyeri olan Monica Lewinsky ile 42. ABD Başkanı Bill Clinton arasındaki seks skandalı ilk ortaya çıktığında üstü kapatılmaya çalışılmıştı.

Haberin Devamı

Skandal sonrası Bill Clinton, mahkemeye verdiği ifadede olayın yaşanmadığına dair yemin etmişti. Sonrasında ise bu yalan beyan skandala yeni bir boyut kazandırmıştı. Geçtiğimiz akşam ABD'de ilk bölümü ekranlara gelen Impeachment: American Crime Story, bir döneme damga vuran bu seks skandalı ve etrafında gelişen olayları konu ediniyor.

Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu Clinton-Lewinsky skandalı...

Olayın yaşandığı dönemde tüm dünyanın gözü Yugoslavya'da yaşanan insanlık dramına çevrilmiş, bu dönemde de Bill Clinton, üstlendiği arabuluculuk sayesinde geniş çevrelerin desteğini kazanmıştı. Böyle bir atmosferde üstelik Amerika Birleşik Devletleri’nde seçime bir yıl kala yaşanan skandal büyük ses getirmişti.

AMERİKAN TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALLARINDAN BİRİ

Scott Alexander ve Larry Karaszewski ikilisinin ortak projesi olan, önceki iki sezonunda OJ Simposon ve Gianni Versace cinayetlerini konu edinen American Crime Story dizisinin üçüncü sezonu ise Richard Nixon’ın istifasıyla sonuçlanan Watergate skandalından sonra Amerikan siyasetinin en tartışmalı olayına odaklanıyor. FX ekranlarında yayımlanan dizinin ilk bölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

İlk sezonda OJ Simpson'ın başarısız yargılanması sırasında medya ve kamuoyu tarafından büyük eleştirilere maruz kalan savcı Marcia Clark rolünü üstlenen Sarah Paulson, bu sefer Monica Lewinsky ile özel telefon konuşmalarını gizlice kaydeden Linda Tripp karakterini canlandırıyor. Paulson, antalojinin ilk sezonunda canlandırdığı Marcia Clark karakteriyle Altın Küre, Emmy ve Oyuncular Birliği (SAG) Ödülü'ne layık görülmüştü.

Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu Clinton-Lewinsky skandalı...

MEDYANIN DA GÜNDEMİNDE

The New York Times ve Washington Post gibi önemli gazeteler, dizinin başrol oyuncusu Beanie Feldstein'ın başrol performansını beğenirken, dizinin ağır temposu ve detaycılığına yönelik eleştirilerde bulunurken, Rotten Tomato ve Imdb gibi platformlarda da, 'Impeachment: American Crime Story' büyük ilgi gördü. Her hafta yeni bölümleriyle ekrana gelecek olan dizide Bill Clinton'u ünlü oyunca Clive Owen canlandırıyor. 10 bölüm halinde ekranlara gelecek olan dizinin finali ise 9 Kasım'da yayımlanacak.

Haberin Devamı

Son dakika: Yasak aşk diziye konu oldu Clinton-Lewinsky skandalı...

DİĞER SKANDALLAR DA MERCEK ALTINDA

Dizinin daha ilk bölümünde Beyaz Saray danışmanlarından Vince Porter’ın kayıtlara intihar olarak geçen ancak çeşitli şaibeler de içeren ölümü ve Clinton’ın Arkansas Valisi olduğu dönemde yaşadığı bir diğer seks skandalı olan Paula Jones vakası da işlenen konular arasında yerini aldı.

Monica Lewinsky’nin yaşadığı mağduriyet ve baskıyı gözler önüne seren dizi, ilerleyen bölümleri ile daha çok gündemde yer alacağa benziyor. Lewinsky daha önce de yaptığı bir açıklamada Bill Clinton’ın gücünü kötüye kullandığını dile getirmişti.