Kültür Sanat Dargınlıkları bir kenara bırakalım

Dargınlıkları bir kenara bırakalım

30.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

1999’da kurulan Seksendört, “Yara” adlı şarkıyla geri döndü. Ankara çıkışlı rock grubu 2005’te yayınladıkları “Ölürüm Hasretinle” adlı şarkılarıyla müzik piyasasına sesini duyurmayı başarmıştı.

Dargınlıkları bir kenara bırakalım

Melisa Vardal - Herkesin ağzından düşmeyen bu şarkının ardından Seksendört, “Affet”, “Kara Gözlüm”, “Hayır Olamaz”, “Söyle”, “Kendime Yalan Söyledim”, “Anlayamazsın” gibi şarkılarıyla çok dinlenenlerdeki yerini korudu. Bunca başarılı şarkıya imza atan gruba, “Geriye dönüp baktıklarında en çok hangi şarkıya iyi ki diyorsunuz?” diye sorduğumuzda ise biraz zorlanıyorlar. Hayatlarında iki önemli dönem olduğunu belirten Seksendört, sektöre girişleri ve dönüşleriyle özdeşleşen “Ölürüm Hasretinle”, “Kendime Yalan Söyledim” ve “Anlayamazsın” ile farklı bağ kuruyor. 

Haberin Devamı

Ayrılık değil, kiloları zorladı

2020’de ayrılık kararı veren Seksendört’ün, iki buçuk yıllık aranın ardından grubun kurucu kadrosu Arif Erdem Ocak, İsmail Okan Özen, Serter Karadeniz ve Tuna Velibaşoğlu’nun yeniden bir araya gelişi hayranlarını sevindirdi. Yeniden uyumu yakalamakta hiç zorlanmadıklarını söylüyorlar çünkü sahnede olmayı bisiklete binmek ya da yüzmek gibi motor becerilere benzetiyorlar. Ayrı kaldıkları dönemde herkesin müzik yapmaya devam ettiğini, o nedenle kondisyonsuzluk yaşamadıklarını belirten grup, verdikleri aranın değil, pandemi döneminde aldıkları kiloların sahnede onlara güçlük çıkardığını ekliyor.

“Yara”ları sarmanın zamanı

“Yara” da grubun diğer şarkıları gibi başarıyı yakalamak için geçtiğimiz aylarda yola çıktı. Aslında 2015 yılına ait bu parçayı grup Macaristan’da kaydediyor. Fakat hemen sonra gitaristleri Erdem’le yolları ayırma kararı alıyorlar. Şimdi Erdem’in gruba dönüşünü yine bu şarkıyla kutlamak isteyen grup şöyle diyor; “Bu şarkı bizim için kozmik bir hesaplaşmaya dönüşmüştü. Geçmişimizle ve birbirimizle barışmamızın nişanesi olarak bu şarkıyı seçtik. Şu an çok daha dinginiz ve yaptığımız işten keyif alıyoruz. Single çalışmasının kapak tasarımında, kırıkların altın tozu ile yapıştırılarak tamir edilmesi, böylelikle hataları ve eksiklikleri de görmeyi ve kucaklamayı kabule geçerek, yeni dönüşümün daha değerli olduğunu anlatan Kintsugi felsefe sanatını kullandık.”