Kültür Sanat De Niro, bir kez daha komedide

De Niro, bir kez daha komedide

24.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Robert De Niro’nun başrolde olduğu “İyi Olan Kazansın”, iddialı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken bir aile komedisi. Film dede ile torunun mücadelesini anlatıyor

De Niro, bir kez daha komedide

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Kariyerinde gitgide komedi filmlerine ağırlık veren usta aktör Robert De Niro, bu hafta gösterime giren “İyi Olan Kazansın /The War with Grandpa”da da bu eğilimi sürdürüyor. Bir aile komedisi olan ABD yapımı film Tim Hill’in imzasını taşıyor. Tom J. Astle ve Matt Ember’in kaleme aldığı senaryo, Robert Kimmel Smith’in aynı adlı romanının sinema uyarlaması.

Haberin Devamı

Filmde, De Niro’nun canlandırdığı dede, Oakes Fegley’nin oynadığı torunu ile bir mücadeleye giriyor. Dede ile torun arasında bu ‘savaşı’ başlatan ise dedenin ailenin yaşadığı eve taşınıp çocuğun odasını alması. Filmin yan rollerinde de aralarında Uma Thurman, Rob Riggle, Laura Marano, Cheech Marin, Jane Seymour ve Christopher Walken’ın olduğu iddialı bir kadro var. Film, 2017’de çekilmiş ancak pandemi ve filmin şirketi Weinstein’lerin yaşadığı skandal nedeniyle yeni gösterime giriyor.

ABD’de gösterime giren film, eleştirmenlerin gözdesine dönüşmedi. Genel intiba güçlü oyuncu kadrosuna rağmen doğru yönü bir türlü bulamaması. Torun karakterinin sinir bozucu olup filmle ilişki kurmayı güçleştirdiği de eleştirmenler tarafından dile getirildi. Bütün bu eleştirilere bakılırsa film, De Niro’nun akılda kalıcı komedilerinden biri olmayacak. Ancak gişe başarısı yeterli olmuş ki devam filmi için yeşil ışık yakıldı bile.

Haberin Devamı

Ödüllü yerli yapımlar gösterimde

Bu hafta festivallerde dikkat çekmiş iki yerli film gösterime giriyor. Esra Saydam ile birlikte çektiği “Deniz Seviyesi”nin ardından Nisan Dağ’ın ikinci uzun metraj filmi “Bir Nefes Daha”, prömiyerini yaptığı Talinn Film Festivali’nden Dağ’a En İyi Yönetmen Ödülü kazandırmıştı. Film geçtiğimiz günlerde Altın Koza’dan da En İyi Yönetmen de dahil pek çok ödülle döndü. “Bir Nefes Daha”, İstanbul’un fakir mahallelerinden birinde yaşayan genç bir rapçinin, uyuşturucu bağımlılığıyla verdiği mücadeleyi anlatan, müzikleriyle de iddialı bir dram.

Diğer dikkat çekici film ise Erdem Tepegöz’ün imzasını taşıyan “Gölgeler İçinde”. 2012 yılında yönettiği “Zerre” ile kendisini genç neslin önemli yönetmenlerinden biri olarak tanıtan Erdem Tepegöz’ün ikinci filmi “Gölgeler İçinde”, geçen yıl 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nden ikinci büyük ödül olan Jüri Özel Ödülü kazanmıştı. Bir distopyayı konu alan film, Numan Acar’ın canlandırdığı bir fabrika işçisini merkeze alıyor. Bir fabrikada çalışan işçinin, çalıştırdığı makinenin bozulmasının ardından sistemi sorgulamaya başlamasına ve isyanına uzanan yolu takip ediyor.