Kültür Sanat Doğaya armağan edilen sergi

Doğaya armağan edilen sergi

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sevil Dolmacı Art Gallery tarafından hayata geçirilen açık havaheykel parkı “Loft Art Sculptville”, Bodrum Loft’ta sanatseverlerle buluştu. Sergide, yurt dışından ve Türkiye’den 11 sanatçının 22 farklı eseri yer alıyor

Doğaya armağan edilen sergi

Gizem Çetimen Sevil Dolmacı Art Gallery ve Bodrum Loft tarafından gerçekleştirilen açıkhava heykel parkı projesi “Loft Art Sculptville”, geçen pazartesi günü sanatseverlerle buluştu. Sergide, yurtdışından ve Türkiye’den 11 sanatçıya ait enstalasyon, heykel ve neon işlerden oluşan 22 farklı eser yer alıyor. Sevil Dolmacı Sanat Danışmanlık şirketinin kurucusu ve sanat danışmanı Sevil Dolmacı, Türkiye’de bir açıkhava heykel parkı açmanın çok uzun bir süredir hayata geçirmek istediği bir fikir olduğunu söylüyor. Dolmacı, “Ülkemizde büyük ölçekli iş yapabilecek genç sanatçılarımız var. Söz konusu sanatçılar devasa işler ürettiklerinde sergileyecekleri yer bulmak ve üretim maliyetlerini karşılayacak bir çözüm organize etmek bugüne kadar mümkün olmamış. Biz proje ile bugüne kadar herkesin hayal ettiğini gerçekleştirmiş olduk. Pandemi ile sanata olan ilginin artması hiç kuşkusuz bizleri bu projeyi yapmak için tetikledi. Bu düşüncelerle yoğun olduğumuz bir dönemde Hamdi Akın ile yollarımız kesişti. Bodrum Loft’u görür görmez bugünkü kurgu zihnimde yerini almıştı. İki aylık bir süreçte her şey toparlanmış gibi görünse de bunun düşünsel alt yapısı çok öncesine dayanıyordu” diyor.

Haberin Devamı

Doğaya armağan edilen sergi

Çevreye duyarlı işler

Sergide, Güney Koreli heykeltıraş Seo Young Deok, Kolombiyalı sanatçı Rafael Gomezbarros, Alman sanatçı Ruby Anemic, Türkiyeli sanatçı Ozan Oganer, Yasin Uysallar, Gözde Can Köroğlu, Genco Gülan, Bahadır Çolak, Fırat Engin, Alea Pınar Du Pre ve Haluk Akakçe’nin eserleri bulunuyor. Sevil Dolmacı, açıkhava heykel parkındaki eserlerin genelinin atık malzemeler kullanılarak oluşturulduğunu söylüyor. Kurucu ekip, işlerin içerik bakımından çevreye duyarlı olmayı öneren alt yapısına karşılık, kompozisyonların eğlenceli, renkli ve izleyiciyle kolayca diyoğa geçen işler olmasına da dikkat etmiş. Dolmacı, “Doğadan alınan yine doğaya armağan edildi” diye anlatıyor bu süreci.

Doğaya armağan edilen sergi

 Renkli bir dünyaya giriş

Haberin Devamı

Dolmacı’ya göre Ozan Oganer’in “Alice Harikalar Diyarı II” adlı çalışması renkli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kompozisyonun ana kurgusunu yaratan küçük kız sanatçının kızı Oya’nın büyütülmüş hali, ellerindeki kelebekler ile geçiciliğe vurgu yapıyor ve burada saklı bahçe denen alanda arkasında muhteşem bir doğa eşliğinde sergileniyor. Gözde Can Köroğlu’nun insan bedenlerini olağandışı formlara dönüştürdüğü heykeller buradaki dinginliği bozup başka bir dünyanın kapılarını açmak üzere kurgulanmış. Seo Young’un “Meditasyon” serisi ise Bodrum’daki enerjinin insanı rahatlatan dünyasına göndermede bulunuyor. Genco Gülan’ın görmeye alışık olduğumuz tahribat görmüş Antik Yunan heykellerini çılgınca formlara sokup yeniden ürettiği işleri eğlenceli bir hikâye ile dokuya ekleniyor. Ruby Anemic neon işleri ise dil oyunları ile belli noktalarda izleyene mesaj verirken aynı zamanda eğlenceli bir hazine ve sanat avına aracılık ediyor. “Loft Art Sculptville”, eylül sonuna kadar ziyaret edilebilir.

Yazarlar