Kültür Sanat Eski ama hâlâ gençtir plaklar

Eski ama hâlâ gençtir plaklar

16.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şişli Belediyesi geçen yıl ilkini düzenlediği ve büyük heyecan yaratan “Şişli Plak Festivali”nin ikincisini düzenliyor.

Eski ama hâlâ gençtir plaklar

MELİSA VARDAL- 17-18 Eylül tarihlerinde Feriköy Organik Pazarı otopark alanında gerçekleştirilecek festivalde Yeni Türkü ve Bulutsuzluk Özlemi’nin yanı sıra Kolektif İstanbul, Eda Baba, Özge Fışkın, Tuna Kiremitçi gibi albümleri plak olarak da basılan  müziğinin önemli isimleri sahneye çıkacak. İstanbul’un müzik ve plak kültürünü yaratan tüm paydaşları bir araya getirmeyi hedefleyen festival kapsamında pek çok etkinlik, söyleşi ve konser ücretsiz olarak düzenlenecek. 

Haberin Devamı

1990’larda ülkemizde de popülerliği hızla artan plaklar hâlâ sesi en yüksek kalitede saklamanın en iyi yollarından biri. Müzikseverler plak dinlerken sanki sevdikleri müzisyen yanı başlarında şarkı söylüyormuş hissini yaşadıklarını anlatıyorlar. Bu nedenle eski ama hâlâ gençtir plaklar ve yine bu nedendendir ki her yaştan seveni var. Festivalin bu yılda da plakseverlerin yoğun ilgisiyle karşılacağından gerçekleşeceğinden hiç şüphemiz yok.

Eski ama hâlâ gençtir plaklar

“Görüşmek üzere”

Hafta sonu sahnede yer alacak Eda Baba festivale dair şöyle diyor; “Çok uzun yıllardır müziği plaklardan dinlemeye hayran biri olarak bu festivalde sahneye çıkmak bir çok yönüyle mutlu etti beni. Hem Tuna Kiremitçi ile birlikte şarkılar söyleyeceğiz, ortak bir sevdası olan müzikseverlere hem de çanta dolusu plakla evime geri döneceğim sanırım. Daha ne olsun. Orada görüşmek üzere.”