Kültür Sanat Farhadi de intihal yaparsa...

Farhadi de intihal yaparsa...

07.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İki Oscar’lı Asghar Farhadi, bu sene Cannes’dan Büyük Ödül ile dönen ve Oscar’da İran için yarışan “A Hero/Kahraman” filmini, eski öğrencisinin belgeselinden aşırmaktan suçlu bulundu.

Farhadi de intihal yaparsa...

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Tahran'daki mahkeme Farhadi’nin “A Hero”da, eski öğrencisi Azadeh Masihzadeh’in telif hakkını ihlal ettiğine ve onun “All Winners, All Losers” adlı belgeselindeki temel öğelerinden intihal yaptığına dair kanıt buldu. Masihzadeh'in belgeseline konu olan eski mahkûm Mohammad Reza Shokri'nin, Farhadi'nin filminin itibarını zedelediği suçlamasıyla açtığı dava ise mahkemece reddedildi.

Haberin Devamı

“A Hero”nun ortak yapımcılarından Memento Production'dan Alexandre Mallet-Guy yaptığı açıklamada “Eski mahkûmun sokakta altın bulup sahibine geri verme hikâyesi, filmin yalnızca başlangıç ​​noktası, gerisi Farhadi’nin kendi eseri” yorumunu yaptı. Dava şimdi ikinci bir yargıca gidecek ve karara temyiz mahkemesinde itiraz edilebilecek. Ayrıca hâkim, davanın yeniden incelenmesine karar verebilir.