Kültür Sanat Filipinler’de tarih kitapları yok satıyor

Filipinler’de tarih kitapları yok satıyor

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Filipinler’de eski diktatör Ferdinand E. Marcos’un oğlu “Bongbong” lakaplı Marcos Jr.’nin devlet başkanı seçilmesinin ardından, özellikle yurt dışındaki Filipinlilerin kapış kapış tarih kitapları satın aldığı belirtiliyor.

Filipinler’de tarih kitapları yok satıyor

“CNN”in haberine göre, Filipinlilerin, eski diktatör Ferdinand Marcos dönemine ait kitapları satın almasının sebebi, yeni başkan Marcos Jr’ın, babasının zorbalıklarının anlatıldığı resmi tarihi değiştireceği korkusu. 

Haberin Devamı

 Bu amaçla halkın kaybolabilecek kitapları almaya yöneldiği, “Ateneo de Manila Üniversitesi” yayınlarının sattığı tarih kitaplarının, Marcos Jr. sonrası ciddi alıcı bulduğu kaydediliyor. Baba Marcos’un diktatörlüğünün karanlık geçmişi ve sıkıyönetim dönemini konu alan en az 10 kitabın tükendiği de gelen haberler arasında.

Yeni başkan Marcos Jr. bugüne kadar diktatör babası döneminde gerçekleştirilen insan hakkı ihlalleri ve yolsuzluğu kabul etmedi veya bu nedenle özür dilemedi. Ayrıca başkan seçilmesinin ardından gerçekleşen yemin töreninde, diktatör babasından övgüyle söz etmesi ve sahneye annesiyle birlikte çıkması şaşkınlık yaratmıştı.