Kültür Sanat Filmler açık havada yarışacak

Filmler açık havada yarışacak

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri, 1-13 Temmuz tarihleri arasında açık havada yapılacak gösterimlerde izleyicilerle buluşacak. 13 filmin yarıştığı ulusal yarışmanın açık hava gösterimleri film ekiplerinin katılımıyla Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleşecek. Uluslararası yarışma ve ulusal yarışmada ödüller 14 Temmuz’da düzenlenecek törenle açıklanacak.

Filmler açık  havada yarışacak

Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanıyor. Diğer jüri üyeleri oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel olarak açıklandı. Ulusal Yarışma Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik olmak üzere toplam dokuz dalda ödül verecek.

Haberin Devamı

Bu yıl yarışacak 13 film arasında Emre Akay’ın yönettiği “Av”, Nisan Dağ’ın imzasını taşıyan “Bir Nefes Daha” ve Fikret Reyhan’ın yönettiği “Çatlak” da yer alıyor.