Kültür Sanat Flamenko'nun adı

Flamenko'nun adı

21.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Flamenko'nun adı

Flamenkonun adı

Flamenko dansın büyük yıldızlarından Cristina Hoyos, topluluğuyla birlikte bu akşam saat 21.00'da Açıkhava Tiyatrosu'nda...

FLAMENKO İstanbullu izleyicinin hiç de yabancısı olmadığı bir kültür. Her yıl farklı flamenko dans ve müzik topluluklarını ağırlıyor İstanbul. Bir de vazgeçilmez konukları var flamenkonun. İşte bunlardan biri de Cristina Hoyos. Bu akşam ve yarın Yapı Kredi Sanat Festivali'nde bir kez daha buluşacak İstanbullularla. 24 Eylül'de ise Adana Açıkhava Tiyatrosunda sahne alacak.
Sevilla doğumlu Cristina Hoyos, 1969 yılında flamenko dansın bir diğer vazgeçilmez adı Antonio Gades'in topluluğuna katıldı. Çingene ve Endülüs kökenine dayanan doğal yeteneğini, Gades ile çalıştığı sürede geliştirdiği dans stili ve tekniğiyle birleştirince flamenko dansın en büyük yıldızı olmayı başardı. Solo kariyerinde de büyük başarılar elde eden ve Avrupa ile Japonya'da gösteriler yapan Hoyos, Gades ile birlikte sahneledikleri "Kanlı Düğün" (1981) ve "Carmen" (1983) gibi unutulmaz gösterilere imza attı. 1985 yılında ise sanatını sahneden beyaz perdeye taşıyarak, Carlos Saura'nın "El Amor Brujo" filminde rol aldı.
"Amacım geleneklerden yararlanarak flamenko dansında bir stil yaratmaktı. Her gün durmadan artan bir sabırsızlıkla çalıştım. Sonunda sahnede, ışıkların altında sadece ben ve dans başbaşa kaldığımızda farkettim ki; işte gerçek bu! Bu duyguyu kelimelerle anlatmak çok zor... Flamenko benim içimde yaşıyor, ben de onun içinde," diyen Cristina Hoyos'u Açıkhava'da topluluğuyla birlikte, koreografisi Manolo Marin ve kendisine ait olan "Arsa Y Toma" adlı gösteriyle izleyeceğiz.