Kültür Sanat Gezici’nin yerlileri

Gezici’nin yerlileri

26.11.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival’in Türkiye Sineması bölümünde bu yıl yine festivallerde öne çıkan, ödül kazanan, tartışılan yeni yerli filmler seyirciyle buluşacak.

Gezici’nin yerlileri

Gösterilecek filmlerden biri video ve performans alanındaki çalışmalarıyla tanınan güncel sanatçı Köken Ergun’un, İstanbul Film Festivali’nin belgesel yarışmasında yer alan filmi “Şehitler”, Çanakkale Savaşı’nın tarihsel mirası etrafında gelişen şehitlik ve kahramanlık kavramlarına farklı bakış açısı sunuyor.

Haberin Devamı

Burak Çevik’in Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde yer alan ikinci filmi “Aidiyet”, gerçek bir cinayetle ilgili mahkeme kayıtlarıyla kişisel tanıklıklara dayanarak çekilmiş bir suç hikâyesi. Emin Alper’in üçüncü filmi “Kız Kardeşler”, annelerini kaybettikten sonra besleme olarak farklı ailelere verilen üç kız kardeşi konu alıyor. Adana Film Festivali’nde En iyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alan, Cenk Ertürk’ün ilk uzun metrajlı filmi “Nuh Tepesi” de gösterilecek filmler arasında. Festival, 29 Kasım-5 Aralık’ta Ankara’da, 6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da perde açacak.