Kültür Sanat “Gök Anahtarı”nı kim bulacak?

“Gök Anahtarı”nı kim bulacak?

21.10.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Endgame’in 12 oyuncusu bedenen gençler ama kadim bir geçmişten geliyorlar. Binlerce yıl önce yaratıldılar ve seçildiler.

“Gök Anahtarı”nı kim bulacak

Endgame; sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, bir dizi hikâye ve sayısız interaktif uygulamayı kapsayan yapısıyla dünyada şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı kitap projesi. Şifre ve bulmaca uzmanları tarafından tasarlanmış, genç yetişkin edebiyatının yeni fenomeni Endgame’de ilk şifre çözüldü, 500 bin dolar değerinde altın, sahibini buldu. Şimdi sıra ikinci kitap Endgame “Gök Anahtarı”nda. Pena Yayınları’nın Türk okuyucularla buluşturduğu serinin ikinci kitabı, 20 Ekim’de hayranları ile bir araya geliyor.

New York Times’ın çok satan yazarlarının Endgame serisinin ikinci kitabı “Gök Anahtarı”na, www.penayayinları.com adresinden ve tüm seçkin kitapçılardan ulaşılabilir.

“Gök Anahtarı”nı kim bulacak?
Endgame’in 12 oyuncusu bedenen gençler ama kadim bir geçmişten geliyorlar. Binlerce yıl önce yaratıldılar ve seçildiler. O günden beri hazırlanıyorlar. Doğaüstü değiller. Ölüm geldiğinde onların da yapacak bir şeyleri yok. Onlar dünyanın mirasçıları ve Büyük Kurtuluş Bulmacası’nı çözmeliler. Biri yapmalı, yoksa hepimiz yok oluruz.

Bir kitaptan çok deneyim olan Endgame’in İstanbul, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda başlayan macerası devam ediyor. Bulunan Dünya Anahtarı’ndan sonra şimdi sıra Gök Anahtarı’nda. Her neredeyse bulunmalı. Son 94 günü kalan hikâyede 12 seçilmiş oyuncudan geri kalan 9’u “Büyük Kurtuluş Bulmacası”nı çözmek için çabalıyor. 9oyuncu da onu bulmak için her şeyini vermeye hazır. Bulunması gereken iki anahtar daha var. 9 oyuncu kaldı ve sadece bir oyuncu kazanabilir.

Queens, New York: Aisling imkânsıza inanıyor: Endgame durdurulabilir. Fakat evine dönmeden önce peşine CIA takılıyor. Endgame’i biliyorlar. Ve onların da kendi fikirleri var. Aisling’in hiç önemsemediği ama her şeyi değiştirebilecek fikirler.

Aksum Krallığı, Etiyopya: Hilal onu korkunç bir şekilde çirkinleştiren bir saldırıdan sağ kurtuldu. Yaşıyor ve diğer oyuncuların bilmediği bir şey biliyor: Yaratıcılar araya girdi.Araya girmeyeceklerdi. Fakat Aksumların bir sırrı var. Bu sır tüm insanlığı kurtarabilir. Belki de Endgame’in arkasındaki güçleri yenebilir bile.

Londra, İngiltere: Sarah ilk anahtarı Jago’yla birlikte buldu ve onlar kazandı. Fakat Dünya Anahtarı’nı almanın bedeli büyük oldu. Sarah yaptıkları içinkendini affedemiyor. Zihni ona
işkence ediyor.