Kültür Sanat Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

17.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

Haftanın albümleri

Rock In Rio / Iron Maiden / EMI
Efsanevi metal grubu Iron Maiden’ın 2001 Rio Rock Festivali kapsamında verdiği muhteşem konserin çift CDlik kayıtları... Grubun bugüne dek en iyi performansı sayılan konser, aynı muhteşemlikte bir prodüksiyon çalışması sonucu, tüyler ürpertici bir ses kalitesiyle CD’ye taşınmış. "Wrathchild" ve "Two Minutes To Midnight" gibi heavy - metal standartlarına yek bir ağızdan eşlik eden 250 bin Brezilyalı’nın elektriğini nakletmek kolay olmasa gerek. Kaçmaz.

Christina Milian / Universal
Çocuk programı sunuculuğundan ‘star’lığa uzanan yolun ilk basamağı. Jennifer Lopez’in bakışı, Britney’nin ritmleri, Janet Jackson’ın şeytan tüyü tokuşmuş. Şu sıralar TV’lerde video’su dönen "When You Look At Me" gibi albümün kalanı da genelde bildik, hareketli, akılda kalıcı ama ‘yeni’ olmayan 11 pop-R&B şarkı taşıyor. "Play"in bestesinde Lopez’e destek çıkan Milian, onun hayranlarından da bolca faydalanacak gibi. Türü sevenlere.

Piano Bar / Patricia Kaas / Sony
Frankofon türkücü Patricia Kaas, piyano barlarla dünyaya yayılan bildik Fransız şansonlarını az biraz teknolojik nimetlere başvurarak yeniden yorumluyor. Gilbert Becaud, Charles Aznavour, Jacques Brel gibi üstadlara Robin Millar ve Micheal Legrand’ın düzenlemeleriyle sunulan bir saygı albümü. Çoğu İngilizce olan şarkıların orijinallerine aşinayız: "Ne Me Quitte Pas", "Mon Homme", "Les Feuilles Mortes", "Et Maintenant" vs.





KÜLTÜR & SANAT