Kültür Sanat Halit Kıvanç’ı sonsuzluğa uğurladık

Halit Kıvanç’ı sonsuzluğa uğurladık

28.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazeteci, televizyoncu ve sunucu Halit Kıvanç, salı günü 97 yaşında hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilen Halit Kıvanç için, ilk olarak kurucularından olduğu Levent’teki Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin önünde bir anma töreni gerçekleştirildi.

Halit Kıvanç’ı sonsuzluğa uğurladık

SEÇKİN ŞENVARDAR- Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyeleri, spor yazarları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Haberin Devamı

Halit Kıvanç’ı sonsuzluğa uğurladık

Halit Kıvanç’ın sinemacı ve yazar oğlu törende yaptığı konuşmada babasının çalışkanlığına değindi. Babasının hayatını çalışarak geçirdiğini ifade eden Ümit Kıvanç, “Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi. Bu çok basit bir laf gibi duruyor ama çok önemli. Çünkü bizde işini düzgün yapmak gibi bir alışkanlık yok. Maçtan bir gece önce takım isimlerini sayarak çalışan biriydi. İkinci olarak da kendi mesleğiyle ilgili önemli yere yükselmiş bir insandı. Bunu kimseye yüz sürerek yapmamıştı. Kimsenin üstüne basarak da yapmamıştı. Kendi çabasıyla yapmıştı. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Halit Kıvanç ağabey televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeleriyle, televizyonu aratmayacak şekilde hadiselere vukufiyetiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan, sonrasında yine sporda, kültürde sanatta çok güzel hatıraların sesi olan iz bırakan bir insandı” dedi. Halit Kıvanç Belgeseli’ni yapan Nebil Özgentürk, usta ismin adaletli bir kişiliğe sahip olduğuna vurgu yaptı. Halit Kıvanç’ın öğrencilerinden, televizyoncu Metin Uca “Kimin öğrencisi olmaktan kıvanç duyarsınız ben Halit Kıvanç’ın öğrencisi olmaktan kıvanç duyuyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Halit Kıvanç’ı sonsuzluğa uğurladık

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleşen törenin ardından cenaze için Zincirlikuyu Camii’ne geçildi. Kıvanç’a son görevini yaparak uğurlamaya gelenler arasında sevenleri ile sanat, medya ve siyaset dünyasından ünlü isimleri yer aldı. Kıvanç ailesi adına oğlu Ümit Kıvanç ve eşi Bülbin Kıvanç taziyeleri kabul etti. Kıvanç’ın tabutunun üzerine ‘Canların’ yazılı beyaz çiçekler bırakıldı. Cenazeye katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erol Evgin, Orhan Gencebay, Metin Uca, Demet Akbağ, Haldun Dormen vardı. Cenaze töreninde mezunu olduğu Pertevniyal Lisesi yönetimi ve öğrencileri de büyük ustayı yalnız bırakmadı. Öğrenciler, cenaze avlusunda “Merhuma Allah’tan rahmet dileriz” yazılı bir pankart açtı.