Kültür Sanat Harry Potter Karakterleri: Hogwarts'ın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Harry Potter Karakterleri: Hogwarts'ın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

05.06.2023 - 11:11 | Son Güncellenme:

Piyasaya sürüldükleri günden bu yana hem kitapları hem de filmleri ile 7’den 70’e milyonlarca insanın gönlüne taht kuran Harry Potter hiç şüphesiz en iyi seriler arasında yer alıyor. Büyücülük evreninin baş yapıtlarından Harry Potter’ın karakterleri ve filmdeki oyuncu kadrosu da oldukça geniş. Henüz hiç geçmişe yönelik Harry Potter anılarına tazelemek veya büyücülük evreniyle hiç tanışmamış olanların merak ettiği başlıklar arasında Harry Potter karakterleri yer alıyor. En sevilen Harry Potter karakterleri ve isimleri ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız Harry Potter Karakterleri başlıklı içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

İngiliz yazar J. K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisinin ilk kitabı 1997 yılında çıkmıştır. Serinin ilk filmi ise 2001 yılında gösterime girmiş ve milyonlarca kişi tarafından izlenmiştir. Toplamda 7 kitap ve 8 filmden oluşan seri dünya üzerinde gönüllere taht kurmuş yapıtlardan birisi haline gelmiştir. Harry Potter karakterlerine hayat veren oyuncularda film ile birlikte dünya üne kavuşmuştur. 

Haberin Devamı

Harry Potter Karakterleri 

Harry Potter

Harry James Potter J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin baş karakteri olan kurgusal kahramanıdır. Karaktere Daniel Radcliffe hayat vermiştir. Lord Voldemort'un Ölüm Laneti nedeniyle ölen James Potter ve Lily Evans'ın tek çocuğudur. Avada Kedavra lanetinden sağ kurtulan tek kişidir. Ailesinin ölmesi nedeniyle akrabaları Dursley ailesi tarafından büyütülmüştür. Hogwarts'a kabul edildiğine yönelik mektuplar alan Potter’ın hikayesi Hagrid'le birlikte büyücülük okulu Hogwarts'ın yolunu tutması ile birlikte maceralar başlar. 

Hermione Granger 

Hermione Jean Granger, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin kurgusal karakterlerindendir. Harry Potter filmlerinde Hermione' yi Emma Watson canlandırmıştır. Serideki ilk görünüşü Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabında büyü okuluna gelen yeni bir öğrenci olarak olmuştur. Bir muggle doğumludur. 

Haberin Devamı

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Kumral saçlı, kahverengi gözlü zeki bir kızdır. Bu özelliği onda çok dikkat çeker çünkü yaşıtlarına göre çok daha zekidir. Belli etmek istemese de Ronald Weasley' den hoşlanır.  Patronusu su samurudur. Seçmen Şapka başlangıçta onun Gryffindor'a mı, yoksa Ravenclaw'a mı göndereceğine karar veremez ancak en sonunda onu Gryffindor'a gönderir. 

Ron Weasley  

Ronald "Ron" Bilius Weasley, , J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinde kurgusal karakteri. Serinin filmlerinde karakteri Rupert Grint canlandırmıştır. Arkadaşlarına çok sadık ve yeri geldiğinde değer verdiği şeyler için her şeyini ortaya koyabilen bir karakterdir. Rowling onu "uzun boylu, zayıf, leylek bacaklı, çilli, uzun burunlu ve elleriyle ayakları kocaman" şeklinde tanımlamıştır. Harry Potter'ın en yakın arkadaşıdır. Ron'un beş erkek, bir kız kardeşi vardır. Diğer Weasleyler gibi o da Gryffindor binasındandır. 

Albus Dumbledore 

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisindeki bir kurgusal karakterdir. Harry Potter film serisinin ilk iki filmindeki Albus Dumbledore rolünü Richard Harris canlandırmıştır. Richard Harris'in vefatından sonra Michael Gambon, Albus Dumbledore rolünü üstlenmiştir. 

Haberin Devamı

Çok zeki, araştırmacı, sakin ve kendini duygularına kaptırmayan çok güçlü bir büyücüdür. Gençliğinde aşırı güç meraklısıdır, daha sonra daha mantıklı davranmaya karar verir. Harry Potter'ın sorunlarını anlayışla karşılamasıyla ona diğer öğretmenlerden daha 'iyi' davrandığı söylenebilir. Herkes tarafından sevilen ve sayılan bir büyücü olan Dumbledore, Lord Voldemort'un korktuğu yegane büyücüdür. Sihir otoritelerinin genel kanısına göre de gelmiş geçmiş en güçlü büyücüdür. Dumbledore'un yaşamı 116 yıl sürmüştür. Altıncı kitapta Severus Snape tarafından Avada Kedavra lanetiyle öldürülen Dumbledore, 1944-1997 tarihleri arasında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun müdürlüğünü yapmıştır.  

Draco Malfoy 

Draco Malfoy, Harry Potter film serisinin tümünde Tom Felton tarafından canlandırılmaktadır. Serideki belirtilen tüm Malfoylar gibi Slytherin'dendir. Soluk bir yüzü, açık sarı saçları ve soğuk gri bakışları olan biri olarak anlatılır. Çok zengin bir ailenin çocuğudur. Züppece davranışları, karanlık sanatlara ilgisi ve safkanlık takıntısından dolayı Harry Potter arkadaşları ile hiçbir zaman anlaşamamıştır. Hogwarts'ta alışık olduğu ilgiyi bulamayınca istemediği kadar ilgi gösterilen Harry Potter'ı zamanla düşman edinir. Harry'le rekabet eder ve kıskançlığı başına sürekli işler açar. Lord Voldemort'tan aslında hoşlanmaz, ancak ondan korkar, çünkü eğer onun emirlerine uymaz ise o ve ailesi öldürülecektir. Bu yüzden onun emirlerine uymaya çalışır.

Haberin Devamı

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Severus Snape 

Severus Snape ile ilgili en eski bilgilerin başına dönersek, Hogwarts'a geldiğinde kara büyü konusunda öğretmenlerden bile fazla bilgisi olduğunu ve çok istediği Slytherin'e seçildiğini belirtmemiz gerekir. Zaten Slytherin'in bu özelliğinden dolayı okul döneminde kurulan çetenin hemen hemen bütün üyeleri sonunda Ölüm Yiyen olmuştur. Fakat Voldemort'un düşüşünden hemen önce saf değiştirerek Albus Dumbledore için casusluk yapmıştır. Okuldan sonraki yaşamıyla ilgili ayrıntılar ise bilinmiyor. 

Haberin Devamı

Bir dönem Lord Voldemort'un yandaşlarına katılmış da olsa da daha sonra Voldemort'un Lily Potter'ı öldürmesinden sonra taraf değiştirmiş,1981 yılında Hogwarts'a dönüp İksir Uzmanı ve Slytherin'in Bina Başkanı olmuştur. Aslında gözü Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersindedir. Harry Potter film serisinin tümünde Alan Rickman tarafından canlandırılmıştır. 

Rubeus Hagrid 

Robbie Coltrane tarafından canlandırılan Hagrid, Harry Potter filmlerinin hepsinde vardır. Yarı dev yarı insandır. Harry Potter ile arkadaşlarının yakın arkadaşıdır. Ayrıca Dumbledore 'a ayrı bir yakınlığı vardır. Asa kullanması ve büyü yapması kesinlikle yasaktır. Filmde dev gibi cüssesiyle dikkat çeken bu karakter filmin bir serisinde Hogwarts'ta öğretmen olmuştur. Sahip olduğu cüssesine göre yufka yürekli olan bu karakterin sihirli yaratıklara karşı özel bir ilgisi olması öğrencilik yıllarında okuldan atılmasına sebep olmuştur. İlk evcil hayvanı, atılmasına sebep olan dev örümcek Aragog'dur. Öğrencilik yıllarındayken Voldemort, Aragog'u Sırlar Odasını açmakla suçlamıştır. Ayrıca Hagrid'in Slytherin varisi olduğunu iddia etmiştir. O olmadığı anlaşılınca geri gelip bir süreliğine Sihirli Yaratıkların Bakımı dersi öğretmenliğini üstlenmiştir. 

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Lord Voldemort 

Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsüdür, sihir dünyasına korku saçan Lord Voldemort'un Albus Dumbledore haricinde korktuğu ve yenemeyeceği kimse yoktur. Kendisi belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir. Lily ve James Potter'ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Avada Kedavra, Harry'nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyen'ler denen yakın destekçileri, büyücüler ve muggle'lar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur. Harry Potter' ın birinci filminde Voldemort rolünü Richard Bremmer canlandırmıştır. 2005 yılı itibarıyla Harry Potter serisinde Lord Voldemort rolünü Ralph Fiennes üstlenmiştir. 

Minerva McGonagall 

Profesör McGonagall, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda profesördür ve Gryffindor Binası'nın başkanı ve Başkalaşım profesörü, ayrıca Albus Dumbledore'un müdür yardımcısı ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın bir üyesidir. Lord Voldemort'un, öğrencisi Harry Potter'ı yenilgiye uğratması ve Müdürler Albus Dumbledore ile Severus Snape'in ölümlerinin ardından McGonagall, Müdire pozisyonunu alır. Profesör McGonagall, film uyarlamalarında Dame Maggie Smith tarafından canlandırılmıştır. 

Dobby 

Dobby, Harry Potter'ın 2. sınıftayken, hayatını kurtarma girişimi sırasında tanıştığı ev cini. Tenis topu büyüklüğünde gözleri, uzun kulakları vardır. Dobby, Harry Potter tarafından özgür bırakılmadan önce Malfoy ailesine hizmet ederdi. Diğer ev cinlerinin aksine Dobby özgürlüğünün peşinde koşardı. İlk defa Harry'nin yaşadığı eve geldiğinde ona Malfoyların sırrını verdiği için sürekli kendini cezalandırır, döverdi. Harry onun çok ağır koşullar altında çalıştırıldığını ve sürekli cezalandırıldığını bildiği için onu Lucius Malfoy'un hizmetinden çıkarmak adına Malfoy'un ona giysi vermesini sağlar ve onu özgürlüğüne kavuşturur.  Artık özgür bir ev cini olmasına karşın Harry Potter'a yardım etmek için elinden gelen çabayı gösterir. 

Neville Longbottom 

Harry Potter'ın Hogwarts'taki yılında yuvarlak yüzlü bir Gryffindor öğrencisi olarak tanımlanmaktadır. Seri boyunca Neville, Herboloji'de oldukça yetenekli olmasına rağmen, genellikle beceriksiz ve düzensiz bir karakter ve oldukça vasat bir öğrenci olarak tasvir edilir. Ancak, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Dumbledore'un Ordusu'na katıldıktan sonra karakterin kişiliği bir dönüşüm geçirir. Aldığı cesaret, büyü yeteneklerinde kendisine öz güven verir ve onu daha yetkin bir büyücüye dönüştürür. Daha sonra Neville, Harry, Ron ve Hermione'nin Hortkuluklar'ı aradığı sırada Dumbledore'un Ordusu'nun lideri olur. Neville, Lord Voldemort'un düşüşünde etkili bir role sahiptir ve sonunda Harry'nin Karanlık Lord'u sonsuza dek yenmesine izin veren son Hortkuluk'u yok eder. Neville, serinin film uyarlamalarında Matthew Lewis tarafından canlandırılmıştır. 

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Bellatrix Lestrange 

Harry Potter ve Ateş Kadehi'nden sonra büyük bir düşmana dönüşmüştür. Hikâyenin son bölümünde Rowling, onu Lord Voldemort'un "en iyi yardımcısı" olarak tanımladı. Bellatrix, kitaplarda tanıtılan ilk kadın Ölüm Yiyen'di ve Harry Potter ve Melez Prens'e kadar bu şekilde açıkça tanımlanan tek kadın olarak kaldı. Bellatrix karakteri, Helena Bonham Carter tarafından canlandırılmıştır. 

Sirius Black 

Sirius ilk olarak Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda Lord Voldemort'un James ve Lily Potter'ı öldürmesinden kısa bir süre sonra Rubeus Hagrid'e uçan bir motosiklet ödünç veren bir büyücü olarak kısaca bahsedilmiştir. Kendisinin mahkum olduğu Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda öne çıkarken, ana karakter Harry Potter'ın vaftiz babası olduğu da ortaya çıkar. Serinin film uyarlamasında Sirius karakteri Gary Oldman tarafından canlandırılmıştır.  

Remus Lupin 

İlk olarak Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda Hogwarts'ın yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma profesörü olarak göründü. Lupin, bu görevden ana karakter Harry Potter'ın arkadaşı olarak istifa ettikten çok sonra da hikâyede yer alır. Türü Kurtadam'dır. Ayrıca James Potter, Lily Potter ve Sirius Black'in yakın arkadaşıdır. Serinin film uyarlamasında yetişkin olarak David Thewlis tarafından, genç olarak ise James Utechin tarafından canlandırılmıştır. 

Dolores Umbridge 

Karakter, beşinci roman Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın ana düşmanlarından biridir ve Sihirbazlık Dünyasına Lord Voldemort'un dönüşünü bildiren Harry Potter ve Albus Dumbledore'dan yetkiyi almak için Sihir Bakanlığı tarafından Hogwarts'a yerleştirildi. Hogwarts'tayken Umbridge güç kazanır ve okulu kontrol etmek amacıyla Sihir Bakanı tarafından "Yüksek Vekil" olarak atanır. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olarak atanmasına rağmen, Umbridge bu konuda pratik şeyler öğretmeyi reddeder ve bu da öğrencilerin kendilerini nasıl savunacaklarını öğrenmeleri için Dumbledore'un Ordusu'nun kurulmasına yol açar. 

Umbridge, genellikle en aşağılık ve nefret edilen karakterlerden biri olarak görünür ve serinin en iyi kötü karakterlerinden biri olarak kabul edilir. Umbridge, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1'de Imelda Staunton tarafından canlandırılmıştır.

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Ginny Weasley 

Ginny Weasley, Arthur Weasley ve Molly Weasley'in yedinci çocuğu ve tek kızı olan safkan bir cadıdır. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na giden Weasley diğer aile bireyleri ile birlikte Gryffindor’a katılmıştır. Harry'nin aşkı haline gelen Ginny ile Harry serinin sonunda evlenirler. Harry Potter filmlerinde Ronald Weasley'nin küçük kardeşi Ginny Weasley’yi Bonnie Wright canlandırmıştır. 

Fred ve George Weasley 

Fred ve George, Weasley ailesinin özdeş ikiz kardeşleridir. Ron ve Ginny'nin ağabeyleridirler, ayrıca Harry Potter'ın da arkadaşlarıdırlar. Dumbledore'un Ordusu'nun ilk üyeleridir, Hogwarts'tan mezun olduktan sonra Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na katılırlar. Ayrıca, yaramaz şakaları satmak için mezuniyet sonrası açtıkları Diagon Yolu'ndaki Weasley Büyücü Hırıltıları'nın kurucularıdır. Fred ve George Weasley rollerini tek yumurta ikizleri James ve Oliver Phelps canlandırmıştır.  

Argus Filch 

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda hademe olarak çalışmaktadır. Harry Potter serisindeki tüm kitaplarda adı geçmektedir. Kitapta Argus Filch'in bir kofti olduğu söylenmektedir. Bu yüzden öğrencileri sevmez. Özellikle Harry Potter, Fred ve George'den nefret eder. Harry seçilmiş kişi olmasına rağmen hiçbir hatasını affetmez. Kuralcı, katı bir karakteri vardır. İşkenceyi sevmesi ile sadist ruhlu birisi olduğu ortaya ilk kitapa çıkmıştır. "Bayan Norris" adında bir kedisi vardır.  Bu rolü Harry Potter serisindeki tüm filmlerde David Bradley canlandırmıştır. 

Filius Flitwick 

Filius Flitwick, Hogwarts'ta Tılsım dersi öğretmeni ve Ravenclaw Bina Başkanıdır. Çok yeteneklidir. Gençken düello şampiyonuydu. Bu sayede tılsım öğretmeni olmuştur. Bazı tılsımlar kara büyülerden bile kuvvetlidir. Boyu kısa olmasına karşı çok iyi düello eder. Hogwarts Savaşı'nda okula bazı koruma büyüleri uygulamıştır. Sempatik ve komik bir öğretmendir. Sıkı bir Dumbledore destekçisidir ve Severus Snape'ten nefret eder. Boyu 1,16 m dir. 

Harry Potter Karakterleri: Hogwartsın En Sevilen Karakterleri ve İsimleri

Gilderoy Lockhart 

Gilderoy Lockhart, adı ilk olarak Harry Potter ve Sırlar Odası kitabında adı geçmiştir. Harry'nin Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine girmiştir. Kendini beğenen bir karakteri vardır. Harry Potter ve Sırlar Odası kitabında sırlar odasının girişinde Ron'un kırık asasıyla büyü yapmış ve büyü geri tepmiştir ve unutturma büyüsünü kendine yapmıştır. St Mungo Sihirsel Hastalıklar ve Sakatlıklar Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabında tekrar adı geçmiştir.   

İkinci yılın Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenidir. Maceralarını kitaplara yazar fakat bu maceralar başkalarının yaşadıklarıdır. Gilderoy, bu insanlara Hafıza Büyüsü yaparak onların hiçbir şey hatırlamamalarını sağlar. Maceralar da onun olur. Harry’nin akıl hocası olmak istemişse de Harry kabul etmemiştir. 

Quirinus Quirrell 

Hogwarts'ta Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinin ilk yıl öğretmenidir. Parlak bir zekaya sahip olan Quirrell kitaplar üzerinde oldukça iyiydi. Bir yıl izin alıp uygulamalar yapmaya başladı, tedirgin biri oldu. Kekelemeye başladı. Kara Orman'da vampirlerle karşılaştığı, o günden sonra eskisi gibi olamadığı söylenir. Kafasında mor bir sarık taşır. Derste sarımsak eksik olmaz. Herkes bunun Romanya'da karşılaştığı ve yakında geleceğinden korktuğu vampirle ilgili olduğunu düşünür. Kafasındaki sarığı kendisini sırnaşık bir zombiden kurtardığı için, Afrikalı bir prensin armağan ettiğini söyler. Fakat bu olayın gerçekliğine kimse inanmaz. Fred ve George Weasley bazen onun sarığının altında sarımsak taşıdığı ile ilgili şakalar yaparlar. Lord Voldemort'un yeni vücududur. Çünkü Voldemort'un yüzü başının arkasındadır.

A'dan Z'ye Tüm Harry Potter Karakterleri Listesi

  • Hannah Abbott 
  • Albus Severus Potter 
  • Bathsheda Babbling 
  • Bellatrix Lestrange
  • Ludo Bagman 
  • Bathilda Bagshot 
  • Marcus Belby 
  • Katie Bell 
  • Cuthbert Binns 
  • Phineas Nigellus Black 
  • Regulus Arcturus Black  
  • Sirius Black  
  • Broderick Bode 
  • Bogrod 
  • Amelia Bones 
  • Susan Bones 
  • Terry Boot 
  • Mr. Borgin 
  • Lavender Brown 
  • Millicent Bulstrode 
  • Charity Burbage 
  • Frank Bryce 
  • Alecto Carrow 
  • Amycus Carrow 
  • Reginald Cattermole 
  • Mary Cattermole 
  • Cho Chang 
  • Penelope Clearwater 
  • Mrs. Cole 
  • Michael Corner 
  • Vincent Crabbe 
  • Vincent Crabbe 
  • Colin Creevey 
  • Dennis Creevey 
  • Dirk Cresswell 
  • Bartemius "Barty" Crouch, Sr. 
  • Bartemius "Barty" Crouch, Jr. 
  • Roger Davies  
  • John Dawlish 
  • Fleur Delacour 
  • Gabrielle Delacour 
  • Dedalus Diggle 
  • Amos Diggory 
  • Cedric Diggory 
  • Armando Dippet 
  • Elphias Doge 
  • Antonin Dolohov 
  • Aberforth Dumbledore 
  • Albus Dumbledore  
  • Ariana Dumbledore 
  • Dudley Dursley 
  • Marjorie "Marge" Dursley  
  • Petunia Dursley
  • Vernon Dursley 
  • Draco Malfoy 
  • Dobby   
  • Marietta Edgecombe 
  • Everard  
  • Arabella Figg 
  • Argus Filch 
  • Justin Finch-Fletchley 
  • Seamus Finnigan  
  • Marcus Flint  
  • Nicolas Flamel 
  • Mundungus Fletcher 
  • Filius Flitwick 
  • Florean Fortescue 
  • Cornelius Fudge 
  • Marvolo Gaunt 
  • Morfin Gaunt 
  • Anthony Goldstein 
  • Goyle Sr 
  • Gregory Goyle 
  • Hermione Granger  
  • Gregorovich 
  • Fenrir Greyback 
  • Gellert Grindelwald 
  • Wilhelmina Grubbly-Plank 
  • Godric Gryffindor 
  • Rubeus Hagrid  
  • Rolanda Hooch 
  • Mafalda Hopkirk 
  • Helga Hufflepuff 
  • Angelina Johnson  
  • Hestia Jones 
  • Lee Jordan 
  • Bertha Jorkins 
  • Igor Karkaroff 
  • Viktor Krum 
  • Leanne 
  • Bellatrix Lestrange
  • Rabastan Lestrange 
  • Rodolphus Lestrange 
  • Gilderoy Lockhart 
  • Alice Longbottom 
  • Augusta Longbottom 
  • Frank Longbottom 
  • Neville Longbottom  
  • Luna Lovegood 
  • Xenophilius Lovegood 
  • Remus Lupin 
  • Aidan Lynch 
  • Walden Macnair 
  • Draco Malfoy 
  • Narcissa Malfoy 
  • Madam Malkin 
  • Griselda Marchbanks 
  • Olympe Maxime 
  • Ernie Macmillan 
  • Minerva McGonagall 
  • Cormac McLaggen 
  • Graham Montague 
  • Alastor "Deli Göz" Moody 
  • Moran 
  • Astoria Malfoy  
  • Theodore Nott 
  • Bob Ogden 
  • Garrick Ollivander 
  • Pansy Parkinson 
  • Padma Patil 
  • Parvati Patil 
  • Peter Pettigrew 
  • Antioch Peverell 
  • Cadmus Peverell 
  • Ignotus Peverell 
  • Irma Pince 
  • Sturgis Podmore 
  • Poppy Pomfrey 
  • Harry Potter 
  • James Potter 
  • Lily Potter 
  • Quirinus Quirrell 
  • Helena Ravenclaw/The Grey Lady 
  • Rowena Ravenclaw  
  • Mary Riddle 
  • Thomas Riddle 
  • Tom Riddle Sr  
  • Tom Marvolo Riddle 
  • Mr. Roberts 
  • Demelza Robins 
  • Augustus Rookwood 
  • Albert Runcorn 
  • Scabior 
  • Newt Scamander  
  • Rufus Scrimgeour 
  • Kingsley Shacklebolt 
  • Stan Shunpike 
  • Aurora Sinistra 
  • Rita Skeeter 
  • Horace Slughorn  
  • Salazar Slytherin
  • Hepzibah Smith 
  • Zacharias Smith 
  • Severus Snape 
  • Alicia Spinnet 
  • Pomona Sprout
  • Pius Thicknesse 
  • Dean Thomas 
  • Andromeda Tonks 
  • Nymphadora Tonks 
  • Ted Tonks  
  • Travers 
  • Sybill Patricia Trelawney 
  • Dolores Umbridge 
  • Emmeline Vance 
  • Romilda Vane  
  • Lord Voldemort  
  • Myrtle Warren 
  • Cassius Warrington 
  • Arthur Weasley 
  • Bill Weasley 
  • Charlie Weasley 
  • Fred Weasley ve George Weasley  
  • Ginny Weasley  
  • Molly Weasley  
  • Percy Weasley 
  • Ron Weasley  
  • Oliver Wood 
  • Kennilworthy Whisp 
  • Yaxley 
  • Blaise Zabini