Kültür Sanat Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu

Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu

28.12.2023 - 16:46 | Son Güncellenme:

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anılarından yola çıkarak hazırlanan ve Azerbaycan tarihine de ışık tutan ‘Hatıralar Işığında Haydar Aliyev’ kitabı okuyucuyla buluştu. Gazeteci-Yazar Seyfullah Türksoy’un Azerbaycanlı Gazeteci - Yazar Etibar Babayev ile birlikte yazdığı kitap, Aliyev’in 100. yılı anısına raflardaki yerini aldı. Kitapta, Haydar Aliyev’le yakın dostluğu olan önemli şahsiyetlerin ilginç hatıralarına yer veriliyor.

Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu

Gazeteci-Yazar Seyfullah Türksoy’un Azerbaycanlı Gazeteci - Yazar Etibar Babayev ile birlikte yazdığı “Hatıralar Işığında Haydar Aliyev” kitabı okuyucuyla buluştu. Kitapta hatıralarına yer verilen isimlerden bazıları ise şunlar:

Haberin Devamı

Azersun Holding Başkanı Abdülbari Güzel, Ceylan Grubu Başkanı Zülküf Ceylan, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Türk İşadamları Birliği Başkanı Cemal Yangın, Azerbaycan Türk Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, gazeteciler Etibar Babayev, Seyfullah Türksoy, Kulu Muharremli, İrfan Sapmaz, Jale Şengün.”

Kitapta Haydar Aliyev döneminde devlet bürokrasisinde önemli görevlerde bulunan yetkililerin de hatıraları yer alıyor.

Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu

“MİLLETLERİN VE DEVLETLERİN KADERİNİ ETKİLEYEN BÜYÜK LİDERLER VARDIR”

Gazeteci Yazar Seyfullah Türksoy Kitap hakkında şu bilgileri veriyor:

“Büyük İskender, Fatih Sultan Mehmet, Napolyon Bonapart, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Winston Churchill, Abraham Lincoln, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela gibi tarihi şahsiyetler, dünyayı etkileyen güçlü liderler arasında sayılmaktadır. Son yüzyılın en önemli liderlerinden biri de kuşkusuz Haydar Aliyev'dir. Haydar Aliyev, bölünmenin eşiğine gelmiş, uçurumun kenarındaki bir ülkeyi, dünyanın saygın bir devleti ve cazibe merkezi haline dönüştürmeyi başarmış güçlü bir lider, dahi bir devlet başkanı olarak hafızalara kazınmış, tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.

Haberin Devamı

Büyük bir emek ve gayretin, titiz bir çalışmanın mahsulü olan Haydar Aliyev Belgeseli de yayınlanmıştır. Belgeselde yer alan ve Haydar Aliyev ile ilginç anıları olan değerli isimlere yeni isimler de ekleyerek birebir yaşanmış özel hatıraları ve analizleri kitap haline getirdik. Bu çalışmalarımız yaklaşık bir yıl sürdü. Kitapta şimdi hayatta olmayan bazı önemli şahsiyetlerin ilginç anıları da yer almıştır. Vefatından birkaç yıl önce, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile Güniz Sokak'taki evinde yaklaşık 3 saat boyunca, yakın dostu Haydar Aliyev'i konuşmuştuk. O tarihi röportajımızı Haydar Aliyev ile ilgili belgeselde yayınlamıştık. Aynı şekilde, yine Haydar Aliyev'in her zaman değer verdiği hatta heykelini yaptırdığı Prof. Dr. İhsan Doğramacı ile de kurucusu olduğu Bilkent Üniversitesi'nde uzun bir sohbet yapmıştık.”