Kültür Sanat Hem suçlu hem yüzsüz

Hem suçlu hem yüzsüz

31.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

New York’ta yargılandığı davada tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan film yapımcısı Harvey Weinstein’ın yine aynı suçlamayla bir başka davası da Los Angeles’ta sürüyor.

Hem suçlu hem yüzsüz

Kasım ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen bu davayla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Avukatı, Harvey Weinstein’ın taciz ve tecavüz suçlarının ifşasını anlatan “She Said” adlı filmin kasımda vizyona girmesi durumunda bu filmin müvekkilinin davasına zarar vereceğini öne sürerek Los Angeles’taki davanın ertelenmesini talep etti. Avukat Mark Werksman, jüri üyelerinin muhtemelen film için hazırlanan reklam panoları, sosyal medya paylaşımları ve diğer tanıtımları göreceğini ve bunun adil yargılanmaya zarar vereceğini gerekçe gösterdi. Yargıç Lisa B. Lench “Bununla başa çıkmamız gerekecek” diyerek erteleme başvurusunu reddetti.

Haberin Devamı

New York Times muhabirleri Jodi Kantor ve Megan Twohey’in 2019 tarihli kitabından uyarlanan “She Said”, Weinstein’ın kadınlara yönelik taciz ve cinsel taciz suçlarının nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Mağdurlar arasında Angelina Jolie, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow ve Uma Thurman gibi yıldız isimler de bulunuyor. Maria Schrader’in yönettiği, başrollerini Carey Mulligan ve Zoe Kazan’ın paylaştığı “She Said”in yapımcısı ise Brad Pitt.