Kültür Sanat Herkesin gözünde başka bir İstanbul

Herkesin gözünde başka bir İstanbul

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Sevgilim İstanbul” fotoğraf yarışmasının izlenmeye değer 52 özgün İstanbul karesi, kentin tam ortasındaki Mecidiyeköy Sanat Galerisi’nde bir kültür ve sanat vahası gibi beliriyor.

Herkesin gözünde başka bir İstanbul

EVRİM ALTUĞ- Dijital teknoloji ve sosyal medya sağ olsun ki herhâlde saniye başı en az bin fotoğrafı çekilen İstanbul, bu kez de tam göbeğinde hizmet veren büyük bir sanat galerisinin onur konuğu oldu. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’nün FOTON Derneği iş birliğiyle İBB Kültür bünyesindeki Mecidiyeköy Sanat Galerisi’nde düzenlediği “Sevgilim İstanbulfotoğraf yarışmasının sonuçları, pazartesi günleri dışında 11.00 ve 19.00 saatleri arasında, ay sonuna kadar ücretsiz gezilebiliyor.

Haberin Devamı

Galeride, toplam 52 siyah beyaz ve renkli çalışmayı farklı grafik karakter, konu yakınlığı ve imza çeşitliliği ile gruplayan serginin temeli yarışmaya gönderilmiş aday kareleri foto muhabirleri Coşkun Aral, Mustafa Seven, Mehmet Turgut, sanatçı Ebru Ceylan ile İBB Kültür Sanat Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan’ın yaptıkları değerlendirmeye uzanıyor. “Dijital Medya” ve “Sosyal Medya” kategorilerinde dereceye giren altı eseri de içeren sergide dijital kategorisinden birincilik kazanan Başaran Dilek, ikinci Ercan Üç ve sosyal medya başlığında yarışan birinci objektif Nesrin Öztürk, Sezai Özaltın ve Merve Eryiğit’in kareleri izlenebiliyor. 

Herkesin gözünde başka bir İstanbul

Yılmaz Topçu

Kamondo Merdivenleri

Uluslararası katılımıyla da ilgi çeken etkinlik bu yönüyle Ahmet Demir’in kış manzarasındaki Eminönü otobüs durakları, yine aynı ismin Kız Kulesi kadrajıyla olduğu kadar Barış Yazıcı’nın grafik bir kaygıyla saptadığı deniz yolculuğu fotoğraflarıyla hatırda kalıyor. Ya da sergide Barış Kartpak’ın bir tablo kaygısıyla kaydettiği Yerebatan Sarnıcı fotoğrafı ile Arda Tonay’ın Boğaziçi’nde şilebe refakat eden yunus görseli veya Başaran Dilek’in Galata’nın yaşlı hanımı kareleri not edilebiliyor. Deniz Ener’in siyah beyaz ve renkli İstanbul sahili kareleriyle ilerleyen sergide Dolores Vukanovic’in siyah beyaz üst üste pozlanmış etkili İstanbul sahili fotoğrafı da dikkat çekerken Fatma Kocataş’ın sonbahar fotoğrafı, bir fotoğraftan ziyade hayatın yaptığı bir resmi çağrıştırıyor. Melih Sular’ın Galata’daki  hatıra eşyacısının gence sevgi dolu kadrajıyla selam verdiği sergide ayrıca izleyenleri Fikri Can Müjde’nin gerçeküstü kalitedeki sokak manzarası da bekliyor. Ancak sanırız serginin en simgesel çalışmalarından birine Yılmaz Topçu tarihi Galata Kamondo Merdivenleri karesine getirdiği ‘tuval’ etkisi ile imzasını bırakıyor.

Haberin Devamı

Herkesin gözünde başka bir İstanbul

Nesrin Öztürk

Tekrar yerine Visit İstanbul ve TCL’nin de destek verdiği sergide bu yönüyle dereceye girmiş eserleriyle andığımız imzalar dışında İhsan İlze, Sezai Özaltın, Berk Yıldırım, Fikri Can Müjde, Saadet Banu Nazikcan, Emre Peker, Birol Kıraç, Caner Erdoğan, Barış Yazıcı, Deniz Ener, Takuya Nakashima, Kemal Türk, Soner Arkan, Meltem Çavuşoğlu, Ömer Balıksırtı, Dolores Vukanovic, Seher Bakım, Melih Sular, Yılmaz Topçu, Feride Nil Göksel, Barış Kartpak, Adem Öztürk, Fatih Mehmet Güler, Arda Tonay, Rabia Canalp, Fatma Feyza İncekara, Turhan Kızar, Sare Kural, Ahmet Demir, Fatma Kocataş ve Mehmet Çağrı Özkara’nın eserleri görülebiliyor.