Kültür Sanat İDSO 14 Şubat’ta aşk için çalacak!

İDSO 14 Şubat’ta aşk için çalacak!

11.02.2014 - 14:00 | Son Güncellenme:

14 Şubat konseri İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Fulya Sanat Merkezi’nde 20.00'de sevenleriyle buluşacak.

İDSO 14 Şubat’ta aşk için çalacak

Her hafta değişen konser programıyla sanatseverlerin sevgi ve ilgisini kazanan İDSO'nun bu haftaki konserinde Anton Martynov şef ve solist olarak sahne alacak.

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın bu hafta ağırlayacağı Şef ve Solist Anton Martynov, 16 yaşındayken kariyerine solist olarak başladı ve birkaç yıl sonra ARTE’de yayınlanan Brahms’ın Keman Konçertosu Op. 77 eserinin kaydını gerçekleştirdi. Martynov’un çeşitli enstürmanlar çalıyor olması (keman, piyano, viyola, klavsen), besteciliğe olan düşkünlüğü ve müziğe karşı bitmek bilmeyen ilgisi kaçınılmaz olarak onu orkestra şefliğine yöneltti. Seçici, çok yönlü ve standart dışı bir müzisyen olan Anton Martynov, kendi besteleriyle zenginleştirdiği kişisel ve özel bir repertuara sahiptir.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası programına Rusya'da geniş olarak tanınan ilk Rus asıllı klasik müzik bestecisi olan Mihail Glinka’nın “Ruslan ve Lyudmilla Uvertürü” “ile başlayacak. Mihail Glinka Rus klasik batı müziğinin babası sayılmanın yanı sıra besteleri kendisinden sonra gelen Rus bestecileri çok büyük ölçüde etkilemiştir.

Haberin Devamı

Sıcak rüzgarların eseceği 14 Şubat Sevgililer Günü akşamında, program Klasik Batı Müziği’nin, en üretken ve en etkili bestekarlarından biri olan Wolfgang Amadeus Mozart’ın “5 No.’lu Keman Konçertosu” ve “ Figaro’nun Düğünü Uvertürü” ile devam edecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası kapanışı ise ilk bestesini beş yaşındayken yazan Rus bestecisi Sergei Prokofiev’in “ Romeo ve Juliet Orkestra Süiti No. 2 ” ile yapılacak.

Tarih : 14 ŞUBAT 2014

Yer : Fulya Sanat Merkezi

Saat : 20.00

Tarih : 21 ŞUBAT 2014

Yer : Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Saat : 20.00

ŞEF: THEODORE KUCHAR

SOLİST: MISHA KEYLIN (KEMAN)

PROGRAM: BESTECİLER ESERLER

L. CHERUBINI ALİ BABA UVERTÜRÜ

H. VIEUXTEMPS KEMAN KONÇERTOSU

C. NIELSEN SENFONİ NO. 3