Kültür Sanat İki efsane buluşuyor!

İki efsane buluşuyor!

07.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gitarı konuşturan Asım Can Gündüz, Türkiye’nin efsane rock kulubü Kemancı’da her Cuma sahne alıyor.

İki efsane buluşuyor

Asım Can Gündüz, 1959 Yılı'nda ailesinin ABD’ye taşınmasıyla New York’ta müzik eğitimine başladı. New York’taki değişik etnik halkı müziklerinden etkilenen Asım Can, farklı stili ve müziğiyle birçok müzik otoritesinin dikkatini çekmeyi başardı.

On altı yaşında “Büyülü Deniz” adındaki ilk “Rock Operasını” yazdı ve “Progressive Rock” kategorisindeki orijinal eserleri, New Yorklular ve müzik eleştirmenlerinden büyük ilgi gördü. 1979’da New York Manhattan’da ki ünlü “Broadway” bulvarında “Jimi and Janis Together Again” adlı müzikalde baş rolde Jimi Hendrix’in hayatını canlandırdı. Bu roldeki üstün başarısı büyük ilgi gördü. Blues Rock ve Progressive Fusion tarzlarının birçok ünlü ismi ile aynı sahneyi paylaştı.

1981 Yılı'nda Türkiye'ye kesin dönüş yapan sanatçı, kendi vatanındaki siyasi kargaşa, şiddet ve gerilim karşısında, kendisine misyon olarak “hoşgörü ve sevgi” kavramlarını parçalanmış bir topluma müziği ile tekrar kazandırmak için kolları sıvadı. Asım Can Gündüz, Klasik Rock dışında Türkiye'de ilk defa farklı rock türevleri ile de müzikseverlerin karşısına çıktı. Saniyede yirmi notadan fazla çalan yüksek performansı ve Duygu ve Coşku dolu yorumu ile Türkiye’nin takdirini ve sevgisi kazandı. Asım Can, kendi hazırladığı televizyon ve radyo programları ile kendi vatanında da kalabalık kitlelere ulaştı.
Türkiye’deki medya kariyerinde bir çok ilke imza atmış insan olarak bilinir Asım Can Gündüz. Türkiye’nin ilk Özel TV kanal patlamasında ATV, Kanal 6, Star TV gibi özel televizyon kanallarında hazırladığı programları üst izlenme Reyting rakamlarına ulaşmıştır.

Ayrıca o yıllarda üç büyük  radyoda kurucu üye olarak yer almıştır (Power FM, Kiss FM, Energy FM). Asım Can'ın “deli dolu” rahat konuşma tarzı DJ’ler arasında yeni bir standart oluşturdu.

Asım Can özellikle yurt dışı sahne ağırlıklı çalışmalarına aynı yüksek tempo ile devam etmektedir.

Giriş: 20 ytl (bir içki dahil)
Konser saati: 23.30
Adres: Sıraselviler Cad. 33/1 Taksim  Tel: 212-293 61 00