Kültür Sanat İKSV’den yardım maratonu

İKSV’den yardım maratonu

01.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaşanılan deprem felaketinin ardından Türkiye tek yürek olup yaralarını sarmaya çalışıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı da İstanbul Bienali’ne katılan özel üretimler için müzayede düzenleyecek, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, tüm desteğini bölgeye aktaracak.

İKSV’den yardım maratonu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük depremlerin ardından farklı kültür kurumları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte orta ve uzun vadeli projelerle deprem bölgesine destek olabilmek için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda İKSV, 18 Mart’taki Tamino konseri de dâhil olmak üzere tüm 2023 bütçesinden deprem bölgesinde kültür sanat alanındaki çalışmalar için kullanılmak üzere kaynak ayıracak.

Haberin Devamı

Bu kaynakla yaratılan ve Pozitif Müzik ile Zuhal Müzik iş birliğiyle hayata geçirilen İKSV Enstrüman Destek Fonu, deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin etmek için kullanılacak. Tüm öğrenci ve eğitmenler için oluşturulan İKSV Enstrüman Destek Fonu’na başvurular 30 Mayıs’a kadar yapılabilecek. 

Özel müzayede

Daha önce İstanbul Bienali’ne katılmış sanatçıların ürettiği eserlerin sınırlı sayıdaki baskıları, önümüzdeki günlerde geliri deprem bölgesinde kullanılmak üzere özel bir müzayedede yer alacak.

Tiyatroya teşvik 

2018’den bu yana tiyatro alanında üretimi destekleyen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü de bu yıl deprem bölgesine odaklanacak. Bölgedeki tiyatro toplulukları, yazarlar, yönetmenler ve oyunculara toplam 300 bin TL destek sağlanacak.

Haberin Devamı

Diyalog ve destek programı

İKSV kültür politikaları çalışmaları kapsamında bu yıl kültür, diyalog ve destek programları içeren büyük bir Avrupa Birliği projesinin de yönetimini üstleniyor. Üç yıl sürecek projede, Türkiye genelinde kültür sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle beraber, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeleri teşvik edilecek ve bu projelere hibe desteği sağlanacak.