Kültür Sanat İstanbul’da metal fırtınası

İstanbul’da metal fırtınası

22.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Metal müzik tutkunlarına müjdeli haber. Normalleşmeyle pek çok müzisyen yeniden sahnelere dönerken bu kez sıra metalcilere geldi.

İstanbul’da metal fırtınası

“Yüzdeyüz Metal” konseri, 27 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Bahçe’de düzenlenecek. Konserde Metalium, Sülfür Ensemble ve Diabolizer sahneye çıkacak. 1990’lı yıllarda “Behind the Power” ve “Suffer” albümüyle thrash metal’in Türkiye’de yayılmasında büyük rol oynayan yerli metal grup Metalium, 25 yıl aradan sonra 2020 yılında yenilenen kadrosuyla çıkardığı üçüncü stüdyo albümü olan “Tenebris”in ilk konserini KüçükÇiftlik Bahçe sahnesinde verecek.

Haberin Devamı

Gece Metalium’dan önce sahneye çıkacak Sülfür Ensemble ile başlayacak. Erdem Çapar, Levent Ersoy, Burak Özgüney ve Emre Şahin’den oluşan grup hem şarkıları hem de sahne şovlarıyla metalcilerin özlemini dindirecek. Ancak onlardan da önce geceyi ısıtacak grup Diabolizer olacak. Grup 2012’de çıkan “Shadows of Impending Decimation” promosu ve 2016’da çıkan “Apokalypse” EP’sinin ardından, ilk full albümü olan “Khalkedonian Death”le sahnede olacak. Merakla beklenen konserde DJ kabininde İrem Küçükbulut yer alacak. Küçükbulut, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz metal müzik insanı Çağlan Tekil’in setlistini çalacak.