Kültür Sanat Jericho Tepesi Savaşı raflardaki yerini aldı!

Jericho Tepesi Savaşı raflardaki yerini aldı!

11.01.2013 - 14:52 | Son Güncellenme:

Hevesle beklenen Kara Kule serisi çizgi romanının beşinci kitabı Jericho Tepesi Savaşı raflardaki yerini aldı!

Jericho Tepesi Savaşı raflardaki yerini aldı

20 yıl önce başlayan serüven hızla devam ediyor; Roland Deschain’in hikâyesini anlatan Kara Kule serisi, beşinci kitap Jericho Tepesi Savaşı okuyucularıyla buluşmaya hazır.Stephen King, sihirli anlatımıyla serinin bu kitabında nefes kesen bir sonla yeni bir başlangıç yapıyor. Yolculuk yeniden başlıyor.

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca metnin temel hikâyesine önem veren Stephen King’e göre bu serinin hikâyeleri destekleyen kurgu ve karakterle gitgide ustalaşıyor ve Kara Kule serisi artık tam bir Amerikan destanı oluyor. Bu beşinci kitapta diğer hikâyelerde havada kalmış bazı sorular cevaplarını buluyor.

Görkemli binalar yakılıp yıkılmış, bir zamanlar bereket fışkıran tarlalar çorak topraklara dönüşmüştü. Mutantlar başıboş dolaşıyorlar, babalarını yitirip topraklarını terk etmek zorunda kalan genç silahşorlar şimdi zaferi ve huzuru elde etmek için tekrar harekete geçmeyi bekliyorlardı.

Her yerde şiddet ve zulüm hüküm sürerken Gilead Savaşı galibi John Farson, Orta Dünya’ya saldırmaya hazırlanıyordu.

Birlik dağılmış, Gilead’in kale duvarları yerle bir edilmişti. Roland ve kayıp ka-tet’inin yürekleri doğup büyüdükleri toprakları kurtarma aşkıyla yanıp tutuşurken kötü ruhlu General Grissom ölümcül silahlarını deniyor, Marten Broadcloak’un kesif kokusu havada hissediliyordu. Farson’un saldırısı sırasında Kara Kule’nin direklerinden biri yıkılmıştı ve sarsıntısının şiddeti Orta Dünya’yı neredeyse yok edecekti.

İhanet çevresinde kol gezerken Roland, Jericho Tepesi eteklerinde Orta Dünya’yı yerle bir etmeyi düşünen Farson’a karşı son kez saldırıya geçmek üzeredir. İyiliği korumak için savaşarak ölümü göze alan Silahşor, İyi Adam’ı ortadan kaldırmaya yemin etmiştir!

Haberin Devamı

Jericho Tepesi Savaşı’nda pek çok trajik olay, ölüm ve duygusal karmaşa King’in fantastik ve kendine has Batılı üslubu ile gözler önüne seriliyor. King’i eleştirenler dahi Kara Kule hikâyelerinin mükemmel anlatımında fikir birliği yapacaklardır.

Robin Furth’un kurguladığı, Peter David’in çizgi romana uyarladığı Jericho Tepesi Savaşı’nın kahramanları ise Jae Lee ve Richard Isanove’nin çizimleriyle hayat bulmuş.

Bu nefes kesici görselleriyle tamamen eğlenceli epik bir şaheser olan Kara Kule serisinin beşinci kitabı Jericho Tepesi Savaşı uzun süre konuşulacağa benziyor.