Kültür Sanat “Kadın zaten özlem değil midir?”

“Kadın zaten özlem değil midir?”

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yazar Nazlı Eray’ın ikinci akrilik resim sergisi “Karamel”, Bodrum’daki Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Eray, “Sergiye gelen ziyaretçiler, konuşamadıkları için hikâyelerini gözleri, renkleri ve dudakları ile anlatan 346 farklı kadının hayatına tanık olacaklar” dedi

“Kadın zaten özlem değil midir”

Gizem Çetimen Yazar Nazlı Eray’ın ikinci akrilik resim sergisi “Karamel”, Bodrum’daki Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Tolga Yarıcı’nın üstlendiği sergide, Eray’ın üç ayda yaptığı ‘kadın’ temalı 61 tablosu yer alıyor. Nazlı Eray, sergi alanının ‘bir çiçek bahçesine dönüştüğü’ söylüyor. Yazar, “Sergi mekânı, yüz yıllık bir mağarayı andırıyor. Çizdiğim kadınlar ise taş duvarlardan fırlamış gibi sanki. Rengârenkler...” diye de ekliyor.

Haberin Devamı

‘Karamel benim kedimdi’

Serginin ismi “Karamel”, yazarın sergideki eserlerini yapmaya başladığı dönemdeki kedisinin isminden geliyor. Bu dönemde Karamel ölmüş ve Eray’da çektiği acının ardından sergiyi onun anısına düzenlemeye karar vermiş. Sergiye gelen izleyiciler, Eray’ın tablolarında konuşamadıkları için hikâyelerini gözleri, renkleri ve dudakları ile anlatan 346 farklı kadının hayatına tanık olacaklar.

Peki bu kadınların hikâyelerinde neler saklı? Yazara göre acılar, sevinçler, korkular, renkler, İstanbul özlemi, umutlar var bu hikâyelerde. Ayrıca bu kadınların arasında Zeki Müren, Adnan Şenses ve Tanju Okan dinleyen kadınlar da yer alıyor.

Sergideki eserlerinde ağırlıklı olarak bir İstanbul özlemi olduğunu belirten Nazlı Eray, “İstanbul’u özledim. Belki de o kadınlardan bir benimdir. Bütün özlemler var sergide. Zaten kadın özlem değil midir?” diye belirtiyor. Nazlı Eray, sergisindeki eserleri “Karışık bir kadın dünyası” olarak ifade ediyor. Sergide ayrıca, Nazlı Eray’ın kendi sesiyle geçen yıl Everest Yayınları’ndan çıkan “Kalbin Güney Batısı” kitabından seslendirme de izleyicilere sunuluyor. Nazlı Eray’ın “Karamel” başlıklı sergisi 6 Temmuz’a kadar kadar görülebilecek. Yazar, sergi süresince her gün saat 17.00 ile 19.00 saatleri arasında sergi alanında okurlarıyla buluşacak.