Kültür Sanat Kadının ‘ev’i ödüllendirildi

Kadının ‘ev’i ödüllendirildi

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki kadın hakları özgürlük ve eşitlik mücadelesinin en önemli isimlerinden Duygu Asena’nın anısa verilen roman ödülünün sahibi “Ev” adlı kitabıyla Nermin Yıldırım oldu.

Kadının ‘ev’i ödüllendirildi

Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için her yıl düzenlediği ‘Duygu Asena-Kadının Hâlâ Adı Yok Roman Ödülü’nün Doğan Hızlan, Asuman Kafaoğlu Büke, Filiz Aygündüz, İhsan Yılmaz, Sibel Oral ve Elif Tanrıyar’dan oluşan seçici kurulu yaptığı açıklamada Yıldırım’ın kadın roman kahramanlarına yaptığı yoldaşlıkla onları toplumsal normlara sıkışmış halleriyle işlemenin aksine kahramanları aracılığıyla okura zorlanarak dahi olsa açacağı kapıları, gidecek yolları göstermekten çekinmediğini belirtti.

Yıldırım ise “Edebiyatı ve kız kardeşliği kendine ev bellemiş biri olarak, bu ödülün benim için manası çok büyük. Bu ödülün manevi karşılığını ömrüm boyunca kalbimde taşıyacağım ve ona layık olmaya çalışacağım. Ödülün maddi karşılığını ise şiddet gören kız kardeşlerimle dayanışmak için evvelce sevgili Gaye Boralıoğlu’nun da yaptığı gibi Mor Çatı Vakfı’na bağışlıyorum” dedi.