Kültür Sanat "Kadınlarımı sergide hayal ediyorum"

"Kadınlarımı sergide hayal ediyorum"

18.12.2012 - 11:32 | Son Güncellenme:

Kuzey Güney dizisindeki; Zeynep'i, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisindeki; Meltem'i, Lale Devri dizisindeki; Yeşim'i o giydirdi.

Kadınlarımı sergide hayal ediyorum

Sevda Serbest

Haberin Devamı

Çok sevilen dizi karakterlerini haftalarca bu genç ve başarılı modacının tasarımlarıyla izledik. Türkiye'nin en önemli moda ve tasarım festivallerinden biri olan GalataModa Festivali öncesinde genç modacı Ece Salıcı ile göz alıcı tasarımlarını ve modaya bakışını konuştuk.

Modaya gönül verişinizden bize biraz bahsedebilir misiniz? Nasıl başladınız?

Moda benim çocukluk tutkumdu, en büyük hobimdi diyebilirim. Biraz klişe olacak ama barbie’lerine elbiseler yapan bir çocuktum. Sürekli kadın figürleri çizerdim. Annem de çok stil sahibi bir kadındır. Her zaman farklı kombinler yapar. Sanırım onu izleyerek büyümek de bir diğer neden. Bir de annemin sanat galerisi vardı, o ortamda büyümek de beni sanata yönlendirdi diye düşünüyorum. Hacettepe Üniversitesi’nde İktisat okurken, asıl istediğimin moda olduğunu daha iyi anladım ve üniversiteden sonra Milano’da Istituto Marangoni’de Moda Tasarımı eğitimi aldım.

Haberin Devamı

Neler size ilham veriyor? Nelerden besleniyorsunuz?

Etrafımdaki herşey bana ilham olabilir, bazen bir kadın, bazen bir müzik, bazen bir nesne, bir film. Seyahatlerim de yine bana ilham verenlerden, sanat galerileri, müzeler de. Moda aynı zamanda hala benim hobim. Moda fotoğrafçılarını, dekorasyon ve moda ile ilgili blog ve alternatif dergileri, moda editörlerini de takip etmeyi seviyorum.

En sevdiğiniz tasarımlarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Ayrı tuttuğunuz, sevdiğiniz parçalar var mı?

Açıkçası çok ayrı tuttuğum parçalar yok. Hepsi benim için aynı önemde diyebilirim. Ama tasarlarken en çok ceket ve etek tasarımları yapmaktan keyif alıyorum. Günlük giyim, hazır giyim benim daha çok ilgimi çekiyor. Kadınımı gece bir davete katılırken değil, gündüz bir sergiyi gezerken, işyerinde ya da bir cafe’de hayal etmeyi daha çok seviyorum.

Kadınlarımı sergide hayal ediyorum

Hangi ünlüler ile çalışıyorsunuz?

Tuğçe Kazaz, Selin Demiratar, Buse Terim çalıştığım ünlüler arasında.

Dizilerdeki karakterlere özel tasarımlar yapmak nasıl bir duygu?

Çok heyecan verici. Tasarımlarımı kurgu karakterlerin üzerinde ekranda görmek çok ayrı bir keyif.

Haberin Devamı

20-23 Aralık’ta KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek GalataModa’ya katılacaksınız. Bu konu da neler söylemek istersiniz? Neler bekliyor bizi?

Bu sene ilk defa GalataModa’ya katılacağım, bu beni çok heyecanlandırıyor. GalataModa’nın sektör açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Özellikle müşteri ile birebir diyalog kurup, tanışabileceğimiz bir platformumuz oluyor. Çok renkli ve keyifli geçeceğinden eminim. Bir de Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin bir standı olacak, onlarla ortaklaşa birşey yapmak da beni çok heyecanlandırıyor. Ece Salıcı standında sadece GalataModa için özel olarak hazırladığımız yepyeni tasarımlar da olacak.

Son olarak 2013 modasında bizi neler karşılıyor? En çok ne göreceğiz?

2013 ilkbahar yaz sezonunun en göze çarpan trendi; saydam kumaşlar, opak ve saydam dokularin bir arada kullanılmasi. Yani bu sezon organze ve ipek şifonu bol bol görecegiz. Bu benim de zaten koleksiyonlarımda her zaman kullandiğım bir stil. Yine bolca göreceğimiz bir diğer trend; siyah ve beyazın bir arada kullanımı, yani siyah beyaz kontrastı. Bunun dışında farklı kumaşların bir arada kullanmasıyla oluşan, patchwork elbiseler ve ceketler de moda, ki bu tarza da yine Ece Salıcı tasarımlarında bolca rastlayabilirsiniz. İnce kumaşlı parçaların kat kat, üst üste kullanımı, takım elbise ve hatta smokin giymek de sezonun trendlerinden. Bir diğer önemli sezon detayı volan etkisi. Bu sezon tasarımcılar volanları her yerde kullanmışlar, boyunda, kollarda, etek uçlarında hatta yırtmaçlarda. Son olarak yine bu sezon da bir Uzak Doğu etkisi hakim; japon çiçek desenleri, saten kumaşlar ve kimonoları da sık sık göreceğiz.

GalataModa'yı kaçırmayın!

Haberin Devamı

İstanbul’un farklı mekanlarında modaseverlerle buluşan GalataModa Festivali, 20-23 Aralık tarihleri arasında sanat ve etkinlik merkezi KüçükÇiftlik Park, Maçka’da düzenliyor.

GalataModa Festivali’nde 33 tasarımcı 27 stant ile yer alıyor: Berna Canok, Beste Gürel, Bihter Aida Pekin, Ece Salıcı Arıak, Filiz Yakar, Funda Günem, Gamze Saraçoğlu, Hakan Akkaya, Hatice Gökçe, İpek Arnas, Mehtap Elaidi, Mikail Arasan, Murat Aytulum, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Önder Özkan, Özgür Masur, Özlem Ahıakın, Özlem Kaya, Özlem Uygun, Raisa Sasson, Rana Canok, Selim Baklacı, Sena Serra Kefeli, Seza Batıoğlu, Sezgi Beşli, Simay Bülbül, Songül Cabacı, Tuvana Büyükçınar, Ümit Aybek, Vanessa Sasson, Zümrüt Çakır ve Gülben Ergen’in öncülük ettiği Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi: “Çocuklar Gülsün Diye”…

Haberin Devamı

İstanbul’da bir moda sokağı fikrinden yola çıkılarak düzenlenen GalataModa Festivali, KüçükÇiftlik Park’ın kış etkinliklerini gerçekleştiriyor olduğu çadırda 33 tasarımcı ile birlikte“Çocuklar Gülsün Diye” standının da aralarında bulunduğu 27 stant ile modaseverleri yılbaşı öncesi alışveriş, styling, müzik ve eğlence ile buluşmaya davet ediyor. FG Radio ve Oxi-Gen Radio DJ’leri eşliğinde sürpriz partiler yılbaşı öncesi modayı eğlence ile birleştirmeye hazırlanıyor…