Kültür Sanat ‘Karagöz’ün Şekerlemesi’ seyirciyle buluşuyor

‘Karagöz’ün Şekerlemesi’ seyirciyle buluşuyor

28.01.2020 - 14:04 | Son Güncellenme:

Serhan Kansu’nun kaleme aldığı tiyatro sanatçısı Aytek Önal’ın hayat verdiği gölge oyunu ‘Karagöz’ün Şekerlemesi’, büyük küçük herkesi eğlenceli, iğneli ve rengârenk hayallerle dolu bir şenliğe bekliyor.

‘Karagöz’ün Şekerlemesi’ seyirciyle buluşuyor

Hacı Cav Cav Karagöz’ü uyandırmaya çalıştıkça o sıcacık yatağına geri dönmenin yolunu arıyor. Karagöz sonunda ikna oluyor olmasına ama başına da gelmeyen kalmıyor. Özellikle başına!

Haberin Devamı

Anadolu tarihinin yüzyıllardır oynanagelen gölge oyunu klasiği, Karagöz’ün ‘Salıncak’ hikâyesi, yeni oyunuyla çıtalı perdeye aktarıldı. Serhan Kansu’nun kaleme aldığı ve tiyatro sanatçısı Aytek Önal’ın hayat vererek sunduğu rengârenk dünya, büyük küçük herkese keyifli dakikalar yaşatıyor.

Oyunda; Karagöz’ün yanlış anlamalarına Hacivat’ın inadı, Beberuhi’nin kurnaz hesaplarına Zenne’nin dansları eşlik ederken, şenliğe hiç beklenmedik yepyeni karakterler dahil oluyor. Masalsı bir komediye dönüşen Karagöz’ün Şekerlemesi yaklaşık 35 dakika sürüyor. Geçtiğimiz ay Çocuk Tiyatro Festivali kapsamında Uniq Box’ta perdelenen oyunun Şubat ayı takvimi şöyle:

 

Şubat Ayı Oyun Takvimi:

2 Şubat 2020, İstanbul / Mall of İstanbul, MOİPARK – Saat 11.00 – 18.00 arası 6 seans.

Haberin Devamı

14 Şubat 2020, İstanbul / İdealtepe Huzur Evi – Saat 14.30

22Şubat 2020, İstanbul / Independentsclub – 18.30

 

‘Karagöz’ün Şekerlemesi’ seyirciyle buluşuyor