Kültür Sanat Kaş Tiyatro Günleri 20 – 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Kaş Tiyatro Günleri 20 – 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak

09.10.2023 - 11:38 | Son Güncellenme:

Kaş Tiyatro Günleri, bu yıl 20 – 24 Ekim tarihleri arasında dört farklı mekânda, yedi ayrı gösteri ile seyirciyle buluşuyor.

Kaş Tiyatro Günleri 20 – 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Kaş Çevre ve Kültür Derneği organizasyonuyla gerçekleşen Kaş Tiyatro Günleri, Kaş halkı ve esnafının kişisel katkılarıyla organize edilen çok özel bir etkinlik. Organizasyonun bütün masrafları Kaş’taki işletmeler, oteller ve restoranlar tarafından karşılanıyor ve etkinliklerin tamamı sanatseverlere ücretsiz sunuluyor.

Haberin Devamı

Bu yıl programda, İstanbul’da son iki sezonda kapalı gişe oynayan, Tülin Özen, Tansu Biçer ve 2022 Afife Jale En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllü Nihal Geyran Koldaş’ın oynadığı Nora 2; yine geçtiğimiz yıl Afife Jale ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Pınar Güntürkün’ün Herkes Kocama Benziyor; geçen yıl Kaş Tiyatro Günleri’nde Dirmit ile seyirciyi büyüleyen Nezaket Erden’in de rol aldığı Tırnak İçinde Hizmetçiler; İstanbul’da sekiz sezondur seyirciyle buluşmaya devam eden, çarpıcı Shakespeare - Macbeth uyarlaması Şatonun Altında, Antifellos Antik Tiyatrosu’nun atmosferinde seyirciyle buluşuyor.

Melek Ceylan’ın üç sezondur beğeniyle izlenen mekâna özel oyunu On İkinci Ev ise, Kaş Tiyatro Günleri’ne bu eklenen yeni bir mekânda, bir camekanın arkasında oynanıyor.

Haberin Devamı

Mekâna özel diğer bir gösteri, açıkALAN Kamusal ve Katılımcı Performans Projesi kapsamında, Kaş’taki sanatçılarla birlikte tasarlayacağı bir parkur performansı. Ekoloji ve doğa mücadelesine odaklanan performans, Kaş’ta yürütülecek on beş günlük atölye sonunda, Çukurbağ Köyü’ndeki bir yürüyüş rotasında gerçekleşecek.

Kaş Genedoskop Kültür Yaşam Kooperatifi tarafından yürütülen açıkALAN Kamusal ve Katılımcı Performans Projesi, İzmir’in Bergama ve Rize’nin Hemşin ilçelerinde gerçekleşen atölyelerin ardından, projenin son atölyesini 7 – 21 Ekim tarihleri arasında Kaş’ta uyguluyor.