Kültür Sanat Keşfedilen heykeller sergide

Keşfedilen heykeller sergide

08.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat’ın heykel sanatçılarını desteklemek için düzenlediği ‘II. Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasında seçilen 10 eser Kemer Country’de yapılan özel açılış etkinliğiyle sanatseverlerle buluştu.

Keşfedilen heykeller sergide

Seray Şahinler -  Türkiye’nin 49 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasında seçici kurulun belirlediği 10 eser, Kemer Country’de sanatseverlerle buluştu. Bu yıl Mesa Holding sponsorluğunda düzenlenen yarışmada oylanan 11 eser Kemer Country Club’ta düzenlenen ödül töreniyle ziyarete açıldı. Ece Üner’in sunuculuğunu üstlendiği etkinliğin açılış konuşmasını Milliyet Sanat Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz yaptı. Aygündüz, “Heykelde Yeni Keşifler Projesi ile eserlerini sergileme fırsatı bulamayan yetenekli sanatçıların görünürlüğünü artırmayı ve heykel sanatına gönül verenleri teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu sene ikinci kez böylesine güzel bir işe imza attığımız için çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

27 Kasım’da Cemil Molla’da

Mesa Mesken’in Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu ise “Mesa Holding olarak bu sene 52. yaşımızı kutluyoruz. 1969 yılından bu yana sanatı, sanatçıyı desteklemeye çalıştık. Kurulacak Mesa Vakfı’mız ile sanat desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Bu nedenle Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Yarışmada dereceye giren eserler 27 Kasım’da Cemil Molla Köşkü’nde özel
bir davet ile sergilenecek” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sanatçılara plaketleri takdim edildi. Heykelde Yeni Keşifler Seçici Kurul Üyesi Seçkin Pirim, “İsimsiz” adlı eseri ile Burak Ayazoğlu’na; Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, “Kabuk” adlı eseri ile Eda İlbeyci ve “Hep Birlikte” adlı eseri ile Funda Çetgin’e; Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, “World Wide Web” adlı eseri ile Güliclal Öner Yıldız’a; Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oktay, “Davet” adlı eseri ile Güngör Yüksel ve “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar III” adlı eseri ile Koray Bıyıklı’ya; Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, “Omurga” adlı eseri ile Muzaffer Tuncer ve “Güzel avrat otu ile oto portre” adlı eseri ile Sesil Beatris Kalaycıyan’a; Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ise “d=c+v+s” adlı eseri ile Şirvan Güngörmez’e plaketlerini takdim etti. Heykel sanatının gelişimine katkı sağlamak ve bu alanda çalışan sanatçılara alan açmak için yola çıkan yarışmada Özgür Ballı,
Sesil Beatris Kalaycıyan ve Funda Çetgin 10 bin TL üretim desteğinin de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Katkı fonuna destek

Plaket töreninin ardından, “Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasının seçici kurul üyeleri Sabiha Kurtulmuş ve Seçkin Pirim tarafından dereceye giren eserlerin hikayeleri sergiye gelen konuklarla paylaşılarak satışa sunuldu. Sergi kapsamında düzenlenen müzayedeyle elde edilen gelir ise heykel sanatçılarına katkı fonuna destek sağlayacak. 24 Kasım tarihine kadar devam edecek olan sergi Kemer Country ev sahipliğinde ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

İlki 2019 yılında gerçekleşen yarışmanın bu seneki seçici kurulunda Artsümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, Küratör & Sanat Yazarı Derya Yücel, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı & Koleksiyoner Ebru Özdemir, Heykeltraş Fabio Lattanzi Antinori, Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, Küratör & Sanat Danışmanı Melike Bayık, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & Koleksiyoner Meltem Demirören Oktay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Neslihan Pala, Merkur Galeri Kurucusu & Sanat Danışmanı Sabiha Kurtulmuş, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Tasarım Müdürü Sinem Konu Keskinok ve Sanatçı Seçkin Pirim yer alıyor.

Keşfedilen heykeller sergide

‘İsimsiz’e yurt dışı kapısı açıldı

Yarışma kapsamında yurt dışı atölye sanat eğitimi alacak sanatçı ise “İsimsiz” adlı eseriyle yarışmanın birincisi seçilen Burak Ayazoğlu oldu. Ayazoğlu ödülünü Revna Demirören’in elinden aldı. Sanatçı “İsimsiz”de geometrik soyutlamanın keskinliğiyle bireyin baskılanması, sıkışması, ezilmesi gibi kavramları odağına alıyor.