Kültür Sanat ‘Kırgınım’ ama size değil

‘Kırgınım’ ama size değil

10.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Kırgınım” adlı parçasıyla müzik dünyasında başarılı bir çıkış yapan Edis İlhan, sevenlerine sesleniyor: “Kırgınlığım size değil”

‘Kırgınım’ ama size değil

Melisa Vardal - Gece Yolcuları’nın hüzünlü sesi ve kalemi Edis İlhan sevenlerinin karşısına "Kırgınım" diyerek çıktı. Parçanın müzik hayatı için önemli bir durak olduğunu belirten İlhan ilk solo çalışmasını sevenleri ile buluşturmaktan heyecan duyuyor. Çoğumuz için zorlu geçen pandemi döneminde kaleme aldığı "Kırgınım"ın yaratılış sürecine dair İlhan, "Şarkının ifade ettiği iki önemli duygu var: Dünyamdan yansıyan hüzün ve ilk kez tek başına olmanın verdiği heyecan… Pandemi hayatı sorguladığımız bir değişim dönemi oldu; bu şarkı da o dönem ortaya çıktı ve 2022'de kayıt edildi" diyor.

Haberin Devamı

Gece Yolcuları'nda yıllarca besteler yapıp sözler yazan İlhan konu ilham kaynaklarına gelince geniş bir çerçeve sunuyor. Müzisyen yaşadığımız ülkeden, kültürümüzden, bugüne kadar çaldığımız, söylediğimiz ve büyüdüğümüz bütün şarkılar-türkülerden beslendiğini söylüyor: "Yeni bir beste ortaya çıkarken sanki görevlendirilmiş gibi hepsi toplanıp o şarkı için kafamda çalışır. Ve ben buna ilham diyorum. Kızlarım, gençlik, sevgi, hayvanlar, doğa bana en güzel bestelerde ilham verirler." Zaten bir sanatçının bugünlere gelene kadar biriktirdikleri değil midir onu sanatçı yapan? İlhan da bunu doğruluyor ve yeni parçasının adına da bir açıklık getiriyor. Şarkının adı her ne kadar "kırgınım" olsa da kırgınlığının müzikseverlere olmadığından bahseden başarılı müzisyen, şarkısının herkes tarafından dinlenip hep bir ağızdan söylenmesini diliyor.

Haberin Devamı

“Yolcu”luğa devam ediyor

Edis İlhan, sevilen gruplarının yeni projelerle yola devam edeceğinin müjdesini veriyor: “Gece Yolcuları, hepimizin olduğu gibi benim de gözbebeğim; grup olarak da yepyeni şarkılar hazırlıyoruz. Ayrıca bir akustik projemiz var bununla ilgili görüşmelere ve çalışmalara başladık. Sevilen şarkılarımız yepyeni akustik formlarda en kısa zamanda sevenlerimizle buluşacak” diyor.