Kültür Sanat Kitap ve Cumhuriyet coşkusu bir arada

Kitap ve Cumhuriyet coşkusu bir arada

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en gerçek edebiyat buluşması Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 28 Ekim’de başlıyor. Fuar, “Yaşasın Cumhuriyet” temasıyla Cumhuriyet’in 100. yılını kitaplarla kutlayacak.

Kitap ve Cumhuriyet coşkusu bir arada

Kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en sonsuz edebiyat buluşması Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 40’ıncı yılını kutluyor… Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi, 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında okurlarla buluşacak fuarın buluşması “ Yaşasın Cumhuriyet” olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Onur Yazarı ‘Unat’

Fuara yurt içi ve yurt dışından 998 yayınevi ve sivil toplum etkinliği katılacak, 400’den fazla kültür etkinliği ve iki binden fazla yazar imza günü düzenleyecek. 1987 yılında Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ilk onur yazarı seçilerek başlanan ve her yıl değerli edebiyat insanlarının ödüllendirildiği fuarın bu yılki Onur Yazarı, Türkiye’de iletişim bilimlerinin oluşumuna katkıda bulunan isimlerden Prof. Dr. Nermin Abadan Unat olarak belirlendi. Fuarın düzenlenemeyeceğiyle çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek.

“Yaşasın Cumhuriyet” olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet’in Yüzyılı Edebiyatı’nın konu başlığı altında, yüzyılın şiiri, öyküsü, çocuk ve gençlik edebiyatı, roman, denemesi ve yayıncılığı ile ilgili söyleşiler yapılacak. Uluslararası Yayıncılar Birliği – IPA Başkanı Karine Pansa da ‘Yayıncılıkta Gelişmeler’ söyleşisinde konuşmacı olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Fuar kapsamında, 28-31 Ekim tarihleri ​​arasında kayıtlı olacak uluslararası salonda bu sene yurt dışından Kuzey Makedonya, Almanya, Çin, Romanya ve İran’dan yayınevleri katılarak, sık sık yayıncılık piyasasının durumu hakkında bilgiler paylaşılacak.