Kültür Sanat Klasik müzikle buluşacaklar!

Klasik müzikle buluşacaklar!

26.12.2008 - 11:21 | Son Güncellenme:

Türk Filarmoni Orkestrası ile Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın, 2009 yılında Adana’da ortak bir konser vereceği, sponsor desteği bulunması halinde etkinliğin Almanya’da da tekrarlanacağı bildirildi.

Klasik müzikle buluşacaklar

Genç Alman-Türk Filarmoni Orkestrası şefi Rene Giessen, ÇDSO’nun vereceği yeni yıl konserine katılmak üzere geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Almanya’yı birleştiren çok sayıda unsur bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Avrupa kültürünün temelinin Boğaziçi ve Anadolu’ya kadar uzandığını kaydeden Giessen, "Avrupa ve Anadolu arasındaki bu köprüyü müzik ile zenginleştirmek amacıyla Almanya’da yürütülen ’Jungenç Projesi’ kapsamında 2006 yılında Genç Alman-Türk Filarmoni Orkestrası kuruldu. 2007 yılındaki ilkinin ardından Türkiye ve Almanya’da çok sayıda kentte konserler verdik. Son olarak ekim ayında İzmir, Uludağ, Bursa, Eskişehir ve Ankara’da konserler gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl Adana’ya da geleceklerini ifade eden Giessen, "genç Alman ve Türk müzisyenlerden oluşan orkestra ile Türkiye ve Almanya’nın çeşitli kentlerinde verdiğimiz konserlerden birisini de 2009’da, ÇDSO ile Adana’da gerçekleştireceğiz. Müziğin evrensel dili sayesinde iki ulusu ve kültürü bir araya getirmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

-TÜRKİYE’Yİ KLASİK MÜZİKLE TANITACAK-

ÇDSO Müdürü Salim Özsezer ise Genç Alman-Türk Filarmoni Orkestrası projesini çok önemsediklerini ifade ederek, "2009 yılı kasım ayında Genç Alman-Türk Filarmoni Orkestrası ve ÇDSO sanatçılarını bir araya getirip, 120 kişilik bir ekiple büyük ve unutulmaz bir konser vereceğiz" dedi.

Konserin Adana ile sınırlı kalmasını istemediklerini ifade eden Özsezer, "bu etkinliğin Türkiye’yi Almanya’da, Almanya’yı da Türkiye’de temsil edebilecek bir proje olduğuna inanıyorum. Sponsor desteği bulmamız halinde Adana’daki konseri Almanya’da da tekrarlayıp, Türkiye’yi senfoni orkestrasıyla tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Türk-Alman İş Adamları Derneği Başkanı Tevfik Kısacık ise yaş haddi dolayısıyla bir süre önce sona eren Almanya’nın Adana Fahri Konsolosluğu görevi sırasında gündeme gelen konserin gerçekleşecek olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "gençlerin dil bilmeden müzikle anlaşmasını çok önemli buluyorum. İki ülke arasındaki kültürel alışveriş için çok iyi bir zemin olduğunu düşünüyorum" diyerek duygularını ifade etti.